Edin Džeko bi mogao otići, a Roma je već spremila zamjenu?
Edin Džeko je u januaru 2018. godine bio na korak od Chelseaja. Ipak, odlučio se ostati u Romi koja je sada za njega postavila cijenu od 30 miliona eura (Foto: EPA)

Stiže napadač Milana?

Edin Džeko bi mogao otići, a Roma je već spremila zamjenu?

M. Šljivak

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (33) mogao bi u ljetnom prelaznom roku napustiti Romu.

Dijamant se konstantno povezuje sa odlaskom iz redova rimskog tima, a kao nove destinacije spominju se Everton, West Ham, ali i Inter.

Calciomercato tvrdi da rukovodstvo Vučice uveliko radi na dovođenju novog napadača, a danas su otkrili i da bi dres Rome mogao obući fudbaler Milana Patrick Cutrone.

Dolaskom Krzysztofa Piateka minutaža se Cutroneu značajno smanjila. Spremni su Rossoneri i prodati 21-godišnjeg napadača, a u Romi ga vide kao idealnu zamjenu za Džeku.

Cutroneov agent zna da bi dolazak Ibrahimovića puno pomogao i mladom napadaču

Cutrone je za prvi tim debitovao 2017. godine. Postigao je nekoliko značajnih golova, a ukupno je mrežu pogodio 27 puta u 80 nastupa.

Edin Džeko je želja tri ekipe!

Edin već četiri sezone igra zaista fantastično u dresu rimskog tima, ali usprkos činjenici da je glavni kreator uspjeha Vučice, rukovodstvo razmišlja o njegovoj prodaji.

Italijanski mediji tvrde da je cijena za Džeku već postavljena. Navodno su ga spremni pustiti za 30 miliona eura, a iako su mu 33 godine, Edin neće imati previše problema da nađe novi tim.

Za njegovim uslugama interes pokazuju tri ekipe. Dvije su iz Engleske, jedna je iz Italije, a radi se o ekipama Evertona, West Hama i Intera.

Dvojac iz Premiershipa se i prethodnih mjeseci povezivao sa bh. napadačem. Ipak, nisu uspjeli u nakani da ga vrate na Ostrvo, no odustali nisu.

Everton i West Ham će pokušati da ga dovedu ovog ljeta. Oba tima trebaju napadače i Edina vide kao idealnog za svoj tim.

Međutim, tu je i Inter. Nerazzurri žele Džeku u svom timu kao zamjenu za Maura Icardija, koji se nalazi na izlaznim vratima tima i postoji mogućnost da Dijamant ostane i u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pred Džekom je svakako veoma zanimljivo ljeto. Ponuda će sigurno biti i vidjećemo hoće li na kraju ostvariti transfer.

Ugovorom sa Romom bh. fudbaler je vezan do juna naredne godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nijepoznat
imal sta o Velezu
0 2
Ibro
Romi treba bar 6 igraca da bi bili neka ekipa.Ali ne 6 prosjecni nego 6 zvijezdi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi