Milan poslao ponudu za Richarlisona
Rossoneri bi se rado pojačali još jednim Brazilcem, ali moraju prethodno prodati određene fudbalere (Foto: EPA)

Rossoneri bi Brazilca

Milan poslao ponudu za Richarlisona

M. Šljivak

Brazilski ofanzivac Richarlison dobio je veliku ponudu za nastavak karijere.

Kako navode italijanski mediji, ekipa Milana je stupila u kontakt sa brazilskim fudbalerom i spremni su da ga dovedu u Italiju.

Ipak, Rossoneri će morati da plate popriličnu cifru. Everton za njegove usluge traži čak 65 miliona eura, ali ta cifra prekoračuje njihove mogućnosti zbog financijskog fair playa.

Da bi došli do Richarlisona, Milan će tako morati da proda jednog ili dvojicu standardnih prvotimaca, a ova opcija je možda trenutno i najrealnija.

Richarlison je karijeru počeo u Americi Mineiro, igrao je za Fluminense, da bi 2017. godine prešao u Watford.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tamo je odradio fantastičan posao i za gotovo 40 miliona eura je prešao u redove Evertona, gdje je ove sezone veoma dobar i postigao je 13 golova u 32 nastupa.

Također, sjajni fudbaler je odigrao šest utakmica za selekciju Brazila i postigao je tri gola.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi