Jučer se slavio Scudetto, a već danas sprema se dolazak novog napadača

Rossoneri ne miruju

Jučer se slavio Scudetto, a već danas sprema se dolazak novog napadača

E. Čaušević

Milan je jučer nakon 11 godina čekanja konačno uspio da osvoji Scudetto.

Rossoneri su u odličnoj sezoni uspjeli da iznenade sve i osvoje titulu prvaka Italije što im je prije početka sezone malo ko predviđao.

Milan je jučer u gostima pobijedio Sassuolo sa 3:0 i tako riješio sve dileme oko novog prvaka na Apeninima.

Titula se na ulicama Milana slavila do ranih jutarnjih sati, ali čelnici ovog kluba već jutros su krenuli s pripremama za novu sezonu. Jasno je da će Milan napraviti određene promjene u ekipi kako bi bilo što konkurentniji u novoj sezoni.

To se ponajviše odnosi na napad Milana gdje Stefano Pioli ima na raspolaganju Oliviera Girouda i Zlatana Ibrahimovića. Špekuliše se da će Ibra završiti karijeru, dok bi Giroud u novoj sezoni trebao imati ulogu rezervnog napadača.

Međutim, čini se da su na San Siru već riješili problem kada je u pitanju novi napadač. Naime, već neko vrijeme se špekuliše da stiže Divock Origi i čini se da je tu sve završeno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Origi je već sve dogovorio s Milanom i u ovaj klub stiže kao slobodan igrač, a transfer će biti ozvaničen krajem ove sedmice, odnosno nakon finala Lige prvaka gdje će Origi po posljednji put nastupiti za Liverpool.

Zvanično predstavljanje Origija je navodno zakazano već za naredni ponedjeljak, a poznato je da on na San Siro stiže kao slobodan igrač.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi