Poznati egoista je ustvari čovjek velikog srca: Evo kome je Ibra posvetio titulu prvaka

Otkrio je i planove za (ne)nastavak karijere

Poznati egoista je ustvari čovjek velikog srca: Evo kome je Ibra posvetio titulu prvaka

E. Ganibegović

Nakon 11 godina pauze, Milan je jučer stigao do titule prvaka Italije. 

U posljednjem kolu Rossonerima je bio dovoljan bod kod Sassuola da osvoje titulu i ne obaziru se na to šta će Inter napraviti protiv  Sampdorije, no oni su slavili s 0:3 i svoj dio posla maksimalno dobro odradili.

Posljednjih dvadesetak minuta odigrao je i Zlatan Ibrahimović, postigao je gol koji mu je poništen, a nakon utakmice otkrio je kome je posvetio titulu, kao i planove za nastavak karijere.

"Ova titula je za Mina Raiolu. Ovo je moj prvi trofej koji sam osvojio bez Mina pored sebe. Što se tiče nastavka karijere, ako se fizički budem osjećao dobro, nastavit ću igrati fudbal", rekao je emotivni Ibrahimović.

Podsjetimo, Mino Raiola je bio agent Zlatana Ibrahimovića kroz njegovu karijeru i bio je uz njega u Ajaxu, Interu, Barceloni, Juventusu, Milanu, PSG-u, LA Galaxyju, Manchester Unitedu i ponovo Milanu, no nažalost nedavno je preminuo.

Raiola: Ibra radi sklekove dok sjedim na njemu... spreman je usprkos  godinama - Dnevni.ba

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Zlatanove statistike ove sezone, on je u Seriji A nastupio na 23 utakmice za Milan i dao svoj doprinos s osam golova i tri asistencije.

Ovo mu je peta titula prvaka Italije. Tri je osvojio s Interom u razmaku od 2007. do 2009. godine, a druga s Milanom, nakon što je bio član ekipe koja je osvojila i posljednji naslov 2011. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
A jest zabio golčinu Sassuolu.....zakucavanje glavom(Rafin ofsajd )kako bi volio da mu je priznat!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi