Milan rastužio Napolitance, Juventus ostaje lider
Foto: EPA

Remi u derbiju kola

Milan rastužio Napolitance, Juventus ostaje lider

Posljednju utakmicu 26. kola Serije A odigrali su večeras Napoli i Milan. Derbi kola okončan je podjelom bodova, a rezultat je bio 1:1.

Prvih pola sata proteklo je u odmjeravanju snaga i u tom periodu nije bilo ozbiljnijih prilika za promjenu rezultata. Agilniji tim na terenu bio je Napoli, ali fudbaleri domaćeg tima nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac u okvir gola, iako su imali više od igre.

Prvi gol na utakmici viđen je u 39. minuti. Lorenzo Insigne je uputio udarac sa dvadesetak metara od gola Donnarumme, kojeg je prevarilo to što je lopta okrznula Abatea i promijenila pravac. Mladi golman Milana je nesretno savladan, a Insigne je stigao do svog 11. pogotka u sezoni.

Radost domaćih navijača na San Paolu trajala je samo pet minuta. Bonaventura je pogotkom za 1:1 vratio stvari na početak i postavio rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme proticalo je u napadima Napolija, koji je svim silama pokušavao doći do sva tri boda. Najbolju priliku za domaći tim imao je Mertens, koji je u 67. minuti matirao Donnarummu, ali pogodio samo stativu.

Higuain je u 82. minuti imao odličnu priliku, ali je njegov udarac izblokirao Zapata, tek toliko da lopta ode nekoliko centimetara pored stative. Napokon je u 85. minuti priprijetio i Milan, prvi put nakon gola za izjednačenje. U dobroj poziciji našao se Niang, ali je bio vrlo neprecizan i poslao loptu daleko od gola Reine.

Milan je nešto kasnije zaprijetio i preko Abatea, ali je njegov udarac zaustavio golman domaćih. Posljednjih nekoliko minuta proteklo je u napadima Napolija koji je pokušavao doći do punog plijena. U drugoj minuti sudijske nadoknade iz sjajne situacije šutirao je El Kaddouri, ali pravo u Donnarummu. Nekoliko trenutaka kasnije svoj udarac je oprobao i Higuain, ali još jednom bezuspješno, pa je meč okončan remijem.

Ovim remijem Napoli je stigao do 57. boda i propustio je priliku preskočiti Juventus i vratiti se na vrh tabele. Sa druge strane, Milan je produžio niz bez poraza na deset utakmica i sada je na -4 u odnosu na petoplasirani Inter.

Seria A, 26. kolo:

Napoli - Milan 1:1 (Insigne 39' - Bonaventura 44')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi