Milan s lakoćom do nove pobjede, ali i prvog mjesta

Rossoneri sigurni

Milan s lakoćom do nove pobjede, ali i prvog mjesta

E. Škorić

Nogometaši Milana ugostili su večeras Salernitanu u meču 16. kola italijanske Serije A, pa su očekivano i potpuno zasluženo slavili s 2:0.

Da su nogometaši domaćeg tima bili malo precizniji, moglo je biti i daleko uvjerljivije, no i na ovaj način će doći na prvo mjesto sa 38 bodova. Dva boda manje ima Napoli kojeg očekuje derbi s Atalantom večeras i ako domaćin ne slavi, Rossoneri ostaju do narednog kola na vrhu.

Trenr Stefano Pioli odlučio je zarotirati tim, pa je mladi Pellegri počeo umjesto Ibrahimovića, no nije imao sreće jer se rano povrijedio. Njega je u 15. minuti zamijenio bh. reprezentativac Rade Krunić, koji je imao i jednu veliku šansu, ali je golman uspio da odbrani njegov udarac.

Strijelci su bili Frank Kessie u petoj, te Saelemaekers u 18. minuti. Pravo je čudo kako više nije viđen nijedan pogodak. Kod gostiju je kasnije u igru ušao bivši reprezentativac BiH Milan Đurić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je ostavio Salernitanu zakovanu za dno tabele i sa samo osam bodova. Crveno-crni sada imaju jako bitan meč u Ligi prvaka protiv Liverpoola na San Siru, a narednog vikenda idu u goste Udineseu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eterno_Capitano
Odkad je 15h veceras?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi