To može samo Bosanac i Hercegovac: Zakuhao stvari, skoro se potukli, a nije dobio ni žuti karton

Varnice na meču Milana i Salernitane

To može samo Bosanac i Hercegovac: Zakuhao stvari, skoro se potukli, a nije dobio ni žuti karton

E. Čaušević

Milan je sinoć ponovo razočarao svoje navijače jer je na San Siru osvojio samo bod protiv Salernitane (1:1) u okviru 26. kola italijanske Serije A. U posljednjim sekundama meča u centru pažnje bio je i bh. reprezentativac Rade Krunić koji je započeo totalni haos na terenu, a na kraju je prošao bez ikakve opomene.

Rossoneri ove sezone igraju daleko ispod očekivanja i već odavno je jasno da od odbrane titule prvaka Italije neće biti ništa, ali ono što posebno brine navijače jeste da bi Milan mogao ostati čak bez plasmana u Ligu prvaka.

Milan u posljednje vrijeme igra u dosta lošoj formi u prvenstvu zbog čega su na četvrtoj poziciji sa 48 bodova, ali imaju samo bod više od Roma koja je peta i jasno je da će se oni do samog kraja žestoko boriti za poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Sinoć su mnogi očekivali da će Milan upisati bez problema novu pobjedu protiv Salernitane, ali gosti iz Salerna se nisu predavali i uspjeli su da osvoje zlata vrijedan bod u borbi za opstanak.

Milan je poveo sinoć u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena kada je Bennacer asistirao za Girouda koji trese mrežu Salernitane za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

No, gosti su uspjeli da se vrate u meč u 61. minuti. Bradarić je pronašao Diu koji je uspio da loptu pošalje u gol Milana za 1:1. Domaći su napadali i pokušali do zadnje sekunde doći do pobjede, ali se Salernitana uspjela odbraniti.

Oglasi

Kako je utakmica odmicala i bližila se kraju tako je nervoza među igračima Milana bila sve veća, a to se najbolje vidjelo u petoj minuti sudijske nadoknade kada se u centru pažnje našao Rade Krunić.

Bh. reprezentativac je izgubio živce kada je Dia počeo da odugovlači i nije puštao loptu iako je aut bio za Milan. Krunić ga je odgurnuo i nekoliko puta zakačio nogom prije nego što je uspio da mu uzme loptu.

Tu je bio i Theo Hernandez koji je također istresao nervozu nad igračem Salernitane. Ubrzo je nastao pravi haos na terenu i okršaj igrača dva tima, a skoro je došlo i do tuče.

No, na svu sreću strasti su se brzo smirile, ali ono što je mnoge iznenadilo jeste da se Krunić provukao bez ikakve opomene iako je on bio taj koji je sve to zakuhao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju žuti karton je dobio samo Dia zbog nesportskog ponašanja i odugovlačenja iako su to sigurno zaslužili još neki igrači Milana, ali na kraju su uspjeli da se izvuku bez žutog kartona.

Šta se dešavalo u petoj minuti sudijske nadoknade na meču Milana i Salernitane pogledajte OVDJE.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
nevjerovatno!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi