Pogledajte nestvarnu situaciju o kojoj će se pričati: Igrač Milana spasio protivnika od poraza
Pierre Kalulu postao je tragičar AC Milana jer se našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu (Foto: Screenshot)

Nesretni Kalulu se našao na pogrešnom mjestu

Pogledajte nestvarnu situaciju o kojoj će se pričati: Igrač Milana spasio protivnika od poraza

M. Šljivak

AC Milan večeras je na San Siru napravio veliki kiks u 26. kolu italijanske Serije A. Bod je kući odnijela Salernitana, a zasluge što je tako pripadaju defanzivcu Rossonera Pierreu Kaluluu koji je u 88. minuti spriječio čist pogodak.

Milan je napravio veliki kiks na svom terenu. Odigrali su Rossoneri neriješeno s ekipom Salernitane (1:1) i navijači ovog tima nikako ne mogu biti zadovoljni.

Razlog što je utakmica završena neriješeno leži u jako slaboj igri domaćeg tima, ali i u situaciju iz 88. minute kada je Pierre Kalulu spriječio svoj tim da dođe do vodstva.

Nakon ubačene lopte Thea Hernandeza loptu je Alessandro Florenzi nekako uspio uputiti prema golu i svi su je već vidjeli u mreži.

Međutim, tu se našao Pierre Kalulu. Defanzivac Rossonera je pao na samu liniju gola, a zatim ga je lopta i pogodila u ruku na samoj liniji.

Da Kalulua nije bilo Milan bi poveo 2:1. Ovako se samo mogu hvatati za glavu zbog onog što se desilo i ovaj defanzivac je zbog ovog poteza postao pravi tragičar u večerašnjem susretu.

Oglasi

OVDJE pogledajte ovu zaista nestvarnu situaciju koja je Milanu izbila tri boda iz džepa.

Razlog neuspjeha naravno ne treba tražiti samo u njemu. Kompletan tim odigrao je veoma skromnu utakmicu i Salernitana je zasluženo kući otišla s vrlo važnim bodom u borbi za opstanak.

AC Milan je ovim remijem poprilično zakomplkivao borbu za plasman u Ligu prvaka. Rossoneri su trenutno četvrti s 48 boda, a peta Roma ima samo bod manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U narednom kolu ekipi Stefana Piolija predstoji veoma teško gostovanje kod Udinesea. U ovom meču neće moći računati na prvog napadača Oliviera Girouda koji je večeras dobio suspenziju zbog kartona.

Salernitana je s druge strane ovim bodom došla do 26. boda. Paulo Sousa vodi tim ka opstanku i trenutno je tim iz Salerna na 16. mjestu s 26 bodova, sedam više od mjesta koje vodi u Seriju B i koje drži Verona.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi