Milan se provukao, preokret Napolija
Foto: EPA

Seria A, 2. kolo

Milan se provukao, preokret Napolija

Midhat Šljivak

Šest utakmica 2. kola italijanske Serije A odigrano je večeras širom Apeninskog poluostrva, a do novih pobjeda su došle ekipe Milana i Napolija.

Milan je na San Siru pobijedio Cagliari s 2:1, ali su Rossoneri imali dosta problema s ovim timom. Domaći tim je do vodstva stigao u 10. minuti. Mladi napadač Patrick Cutrone je pogodio za 1:0, te je pokazao da se na njega može itekako ozbiljno računati.

Cagliari se međutim nije predavao, a u 56. minuti su došli do izjednačenja, a pogodio je Joao Pedro. Ipak, u 70. minuti Milan dolazi do tri boda. Prekrasnim golom Rossonerima je pobjedu donio Suso.

Napoli je na San Paolu pobijedio Atalantu preokretom s 3:1.

Gosti iz Bergama su u 16. minuti došli do vodstva od 0:1, a prednost su imali sve do 56. minute. Zielinski je prvo pogodio za 1:1, da bi vodstvo Napoliju donio Mertens pet minuta kasnije. Konačnih 3:1 postavio je Marko Rog u 87. minuti.

Udinese za kojeg nije nastupio bh. fudbaler Riad Bajić poražen je na gostovanju kod Spala (3:2), Sampdoria pobijedila na gostovanju Fiorentinu s 2:1, dok je i Lazio slavio s 2:1 na gostovanju kod Chieva. Bh. reprezentativac Senad Lulić je odigrao sat vremena u ovom meču.

U još jednom večerašnjem meču Crotone i Verona su odigrali meč bez golova (0:0).

Serie A, 2. kolo:

Milan - Cagliari 2:1

Chievo - Lazio 1:2

Crotone - Verona 0:0

Fiorentina - Sampdoria 1:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Atalanta 3:1

Spal - Udinese 3:2



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi