Ko će kome, ako neće svoj svome: Maldini zabio Milanu, ali Giroud je ukrao show u 90. minuti
Daniel Maldini postigao gol Milanu iz kojeg je posuđen Speziji.

Tijesna pobjeda Milana

Ko će kome, ako neće svoj svome: Maldini zabio Milanu, ali Giroud je ukrao show u 90. minuti

E. Ganibegović

Milan je stigao do tijesne pobjede u Seriji A, a Spezia ispustila bitan bod u borbi za ostanak u ligi. A bod Speziji vrlo lako mogao je donijeti Milanov igrač - Daniel Maldini.

U okviru 13. kola italijanske Serije A Milan i Spezia na San Siru su odigrali sjajnu utakmicu, a Milan je na kraju slavio s 2:1. 

Krenuo je Milan jako. Tomorijev šut brani gostujući golman, a onda u 16. minuti Rade Krunić pogađa prečku iz blizine. 

Rossoneri do vodstva dolaze u 21. minuti. Na asistenciju Bennacera pogađa Theo Hernandez, VAR je pregledavao gol zbog potencijalnog ofsajda, a onda je San Siro ponovo proključao jer je gol priznat.

Do kraja poluvremena gosti su tražili penal koji nije dosđen, da bi u nadoknadi Leao pogodio prečku. Na odbijenu loptu ponovo nalijeće Krunić, ali ovaj put je golman Spezije spasio stvar.

U drugom poluvremenu Spezia je krenula po izjednačenje i do njega došla u u 59. minuti.

Oglasi

Nakon što je dvije minute radnije Ekdal propustio dobru šansu, Daniel Maldini je s poludistance opalio loptu i sjajno pogodio za 1:1.

Inače, Maldini je posuđen igrač iz Milana Speziji, pa je tako postigao gol protiv svog kluba. Gol Daniela Maldinija pogledajte klikom OVDJE

Dolazi domaći tim do novog gola u 65. minuti. Tonali je pogodio, oglasio se VAR, prekinuo slavlje, koje ovaj put nije nastavljeno. Utvrđeno je da je golu prethodio prekršaj.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, sve do 90. minute. Giroud postiže gol i donosi veliku pobjedu Milanu, a nakon toga skida dres za šta dobija drugi žuti, odnosno crveni karton. 

Gol je bio kung-fu, u stilu Zlatana Ibrahimovića. Vidi se da Ibra tu daje savjete. Pogledajte OVDJE

Oglasi

Spomenimo i to da je naš Rade Krunić konačno odigrao svih 90 minuta za Milan, po prvi put od 11. oktobra kada je punu minutažu dobio u porazu od Chelseaja u Ligi prvaka. 

Nakon ove utakmice Milan je drugi na tabeli s 29 bodova, šest manje od vodećeg Napolija koji je danas u derbiju savladao Atalantu i sudeći prema trenutnom stanju teško da će odbraniti titulu.

Speziji je svaki bod bitan u borbi za ostanak. Ovaj tim nalazi se na 16. mjestu s 9 bodova, dok Sampdoria i Cremonese u opasnoj zoni imaju po tri manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 13. kolo:

Milan - Spezia 2:1 (T. Hernandez 21', Giroud 90'; D. Maldini 59')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

brada1975
Novinaru dragi 13 kolo i ti kazes tesko da ce odbraniti titulu a ima jos 25 kola da se igra Forza Acm
5 2
AcMilan_rosoneriBosna
FORZA MILAN bravo momci na borbenosti i zalaganju idemo dalje još šest bodova do pauze uzeti
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi