Bikovi "proboli" Rossonere
FOTO: EPA

Uzbudljiv duel u Seriji A

Bikovi "proboli" Rossonere

H. Zilić

Posljednji duel vikenda na izmaku u Seriji A odigrali su Torino i Milan. Susret 12. kola ponudio je dosta uzbuđenja, lijepog fudbala, na kraju su pobjedničku pjesmu pjevali domaći fudbaleri i navijači. Torino je slavio sa 2:1.

Torinezi su krenuli agresivno u utakmicu.

Imali su nekoliko izglednih prilika, Milanezi su bili malo izgbuljeni, trebalo im je vremena da se saberu, ali ipak dalo se naslutiti da će se iz takve igre prvi radovati domaćini.

U dvije minute šok za Milaneze i totalno ludilo popularnih Bikova.

Za 1:0 pogodio je Djidji u 35. minuti na asistenciju Lazara, da bi dvije minute kasnije Vlašić uposlio Miranchuka koji pogađa za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

Odmor je dobro došao Milanezima, malo su se trznuli pa su u nastavku zaigrali bolje.

Oglasi

Kreirali su nekoliko lijepih akcija, ali nedostajala je završnica, koja je ipak stigla u 67. minuti.

Prvi šut u okvir gola i odmah pogodak za goste, za 2:1 pogodio je Messias, ali taj pogodak izazvat će dosta reakcija zbog loše signalizacije iz VAR sobe.

Sudiju Abissa vjerovatno čeka duže hlađenje nakon što nije svirao očigledan faul koji je prethodnio prije gola Milana. U borbi za jednu loptu Messias je povukao za ruku Buongiorna te ga oborio i sitgao do lopte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon gola Rossonera čvrsta i tvrda utakmica, domaćini su kontrolisali sredinu terena nisu dozvoljavali gostima da stvore neki veći pritisak.

Do kraja utakmice nije bilo više pogodaka i Torino je upisao veliki trijumf protiv aktuelnih prvaka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Joooj kako mi je drago samo zbog navijača milana. Da nije zvezdaša milanovi navijači bi bili najgori, al tu su neđe. Mi sila, mi sila, a inter im poklonio titulu i ubjedljivo najgori i najslabiji sampion od Verone. Ko lester nesto, uzas. Po njihovom mišljenju oni rame uz rame sa napolijem. Ohhhh
2 4
Adrian
Podrška Rossonerima.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi