Zlatana pitali kad će u penziju, odgovor konačno nije bio arogantan nego realan

Ibrahimović o kraju karijere

Zlatana pitali kad će u penziju, odgovor konačno nije bio arogantan nego realan

E. Ganibegović

Zlatan Ibrahimović jedan je od najdugovječnijih fudbalera čija profesionalna karijera je ušla u treću deceniju. Švedski napadač bh. porijekla je i s 41 godinom na leđima fudbaler prvaka Italije, Milana, a sada je ponovo govorio o tome kada bi se mogao povući iz fudbala.

Ibrahimović je ljetos ugovor s Milanom produžio do ljeta 2023. godine, odnosno do kraja ove sezone. Nakon toga su mnogi mediji u Italiji i šire pisali o tome kako će tada i završiti karijeru.

Ipak, čini se da to baš i neće biti tako. Barem sudeći prema onome što je Ibra rekao u intervjuu za CNN. Čini se da uopšte ne razmišlja o odlasku u penziju.

"Imam veliku strast prema fudbalu. U mojim godinama je situacija drugačija, ali uživam u svakom danu. Mislim da ti nedostaje svaki dan kad odeš iz fudbala. Ja ne želim žaliti, govorim sebi da sam trebao više igrati.

Pokušavam ostati na istoj razini kao ovi mladi igrači, trudim se da održim ritam. Želim biti zdrav i igrati, vidjeti do koje razine mogu doći", rekao je Ibrahimović pa kazao kako misli da kraj nije blizu:

"Ne razmišljam o mirovini, mislim da kraj nije blizu. Sve dok mogu postizati rezultate, želim igrati. U trenutku kada se povučem, želim da ljudi oko mene budu iskreni i da mi kažu da više ne mogu pomoći. Onda ću biti realan."

Oglasi

Čudno od Ibrahimovića da nije dao neku arogantnu izjavu, nego je bio u potpunosti realan prema sebi, svojim mogućnostima i dometima.

"Još imam motivacije, želim svaki dan biti sve bolji. Takav je moj mentalitet, ako se ne trudim dovoljno, ne osjećam se dobro. Želim izazvati svoje tijelo, vidjeti koliko daleko mogu ići", zaključio je Zlatan Ibrahimović.

Inače, Zlatan Ibrahimović ove sezone nije odigrao niti jednu minutu za Milan. Posljednji put je igrao 22. maja kada je Milan pobjedom protiv Sassuola (0:3) ovjerio naslov prvaka Italije, a otada je povrijeđen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očekuje se da se na teren vrati početkom 2023. godine. Vidjet ćemo koliko će i da li će moći pomoći Milanu u borbi za odbranu naslova. Trenutno je Milan drugi na tabeli s 26 bodova, tri manje od ove sezone sjajnog Napolija. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi