Milan udaljio Romu od Lige prvaka, Džeko se nije proslavio na San Siru

Siguran trijumf Rossonera

Milan udaljio Romu od Lige prvaka, Džeko se nije proslavio na San Siru

A. Čaušević

U derbi susretu 28. kola Serije A Milan je s 2:0 pobijedio Romu. Rossoneri su oba gola postigli u drugom poluvremenu. 

Prvo poluvrijeme donijelo je nešto bolju igru Rome, a najbolju priliku na utakmici za goste iz Rima imao je Džeko koji je u 20. minuti glavom šutirao zamalo pored gola.

Do kraja prvog dijela viđene su još dvije prilike. Imali su ih domaći fudbaleri, međutim Bonaventura i Calhanoglu nisu uspjeli matirati Mirantea.

Nastavak je donio puno bolju igru domaćih koji su uspjeli postići dva gola. Nakon promašaja Calhanoglua i Paquete danas vrlo dobrog Mirantea je u 76. minuti matirao Rebić.

Rebić je iz trećeg pokušaja uspio nekako poslati mrežu u loptu i tako dovesti Rossonere u zasluženo vodstvo. Inače, nekoliko minuta kasnije Fonseca je zamijenio Džeku sa Kalinićem.

Pitanje pobjednika je riješeno u 89. minuti kada je dođen penal za Milan, a siguran egzekutor udarca s bijele tačke bio je Calhanoglu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S ovim porazom Roma je napravila veliki korak nazad u borbi za Ligu prvaka, dok su Rossoneri ostali u igru za plasman u Europa ligu.

Inače, dvojica bh. reprezentativaca u dresu Milana Asmir Begović i Rade Krunić su meč odgledali s klupe za rezerve.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
poklonjena pobjeda od strane trenera, izmjene u krive
1 2
saju701
Tanka Roma sa Dzekom danas a bez njega jos dva puta gora.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije