Dijamant sijao u Rijadu: Džeko izludio Rossonere i donio trofej Interu
FOTO: Inter/Twitter

Finalni duel Superkupa Italije odigran u Rijadu

Dijamant sijao u Rijadu: Džeko izludio Rossonere i donio trofej Interu

H. Zilić

U prijestolnici Saudijske Arabije u Rijadu na stadionu "Kralj Fahd" odigran je finalni duel Superkupa Italije. Snage su odmjerili gradski rivali Milan i Inter, a na kraju su do trofeja došli Nerazzuri i slavili rezultatom 0:3.

Inter je od samog početka meča pokazao da ima više želje u večerašnjoj utakmici.

Igrala se deseta minuta kada je Dimarco pogodio za 0:1. Pregledavao se VAR, ali na kraju je gol Intera priznat. Kod ovog gola asistent je bio Barella, a dobar posao je obavio i naš Edin Džeko.

Naš Dijamant na scenu stupa u 21. minuti.

Barella je poslao jednu loptu po strani za Džeku, naš napadač je maestralnim driblingom izbacio odbranu Milana i zakucao loptu u mrežu za tada već velikih 0:2 u korist Nerazzura.

Oglasi

Nova prilika za Džeku u 29. minuti, ali lopta odlazi preko gola. Milan je zaprijetio preko Messiasa tri minute kasnije, ostalo je 0:2.

Dobra šansa za Rossonere u 38. minuti. Leao je sjajno primio loptu, međutim izostala je kvalitetna završnica. Do kraja poluvremena Džeko i Leao su imali po još jednu priliku na obje strane, no na odmor se otišli rezultatom 0:2 u korist Intera.

U nastavku prvi prijete fudbaleri Milana preko Tonalija u 57. minuti, odrbana Intera dobro reaguje.

Barella je bio u dobroj situaciji u 61. minuti, izostala je završnica fudbalera Intera.

Milan se pokušavao vratiti u meč. Nova prilika u 72. minuti koju je Benaccer upropastio lošom završnicom.

Ipak za Rossonere je bilo sve gotovo u 77. minuti. Akcija Intera koju pogotkom završava Lautaro Martinez za 0:3 što se ispostavilo kao i konačan rezultat ove utakmice.

Džeko je odigrao fenomenalan meč za Inter, igru je napustio u 71. minuti kada je umjesto njega u igru ušao Correa.

Za Džeku je večerašnji trofej bio deveti u karijeri i treći sa Interom.

U timu Milana zbog povrede nije igrao još jedan bh. reprezentativac Rade Krunić.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dzeko je maestralnim driblingom izbacijo odbranu Milana???? De nevinaru malo se uozbilju. Jasno je da simpatizujes Dzeku al nemoras se bas provaljivat. Neko ko nije vidijo pogodak bi pomislio, evo predriblo 4,5 Igraca i zabijo, A u stvarnosti fino je izbacijo jednog igraca i zabijo.
0 7
user1671659289
2036.godina: EDIN DŽEKO UTIŠAO SAN SIRO INTER ZASJEO NA PRVU POZICIJU U SERIJI A
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi