Pred 45. rođendan stigla ponuda Buffonu: Razum možda hoće, ali hoće li i srce?

Na golu Juventusovog rivala?

Pred 45. rođendan stigla ponuda Buffonu: Razum možda hoće, ali hoće li i srce?

E. Škorić

U nedjelju su stigle nove i senzacionalne vijesti da uprava Milana pokušava potpisati Gianluigija Buffona, legendarnog bivšeg golmana Juventusa, ali i italijanske reprezentacije, i to samo šest dana prije 45. rođendana.

Prema onome što je objavljeno u pojedinim medijima u Italiji, direktor Rossonera, legendarni Paolo Maldini nazvao je Buffona odmah nakon utakmice između Intera i Parme u Kupu Italije, kada je veteran briljirao iako je na kraju u produžecima tim Edina Džeke izbacio Parmu.

U Milanu su zabrinuti i dalje jer nema povrijeđenog francuskog golmana Mikea Maignana, čije odsustvo je klubu donijelo velike probleme i seriju loših rezultata, budući da iskusni rumunski golman Ciprian Tatarusanu ipak nije bio dostojna zamjena.

Sada se na San Siru nadaju dolasku Buffona, koji je na zalasku karijere, ali i dalje može da brani na vrhunskom nivou, što je pokazao u spomenutom meču Kupa protiv Intera, naročito se proslavivši odbranom udarca Edina Džeke u 90. minuti kod rezultata 1:1.

Rossoneri bi Buffonu dali šestomjesečnu posudbu s mogućom opcijom nastavka ugovora za sljedeću sezonu ukoliko Marco Sportiello ne dođe na ljeto. No, nije za sada poznato kakav je stav Buffona po ovom pitanju.

Postavlja se pitanje da li je Buffon spreman obući dres rivala ekipe za koju je godinama branio - Juventusa - jer bi na neki način izdao navijače kluba u kojem je proveo gotovo cijelu karijeru.

S druge strane, imao bi priliku ponovo da brani u Seriji A i to u jednom od najvećih svjetskih klubova, čime bi na neki način krunisao veličanstvenu karijeru.

Legendarni Italijan karijeru je počeo u Parmi 1995. godine, da bi potom prešao u Juventus šest godina kasnije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedino što mu nedostaje je Liga prvaka. Najtrofejniji je naravno bio s Juventusom jer ima 10 naslova u Seriji A i čak jedan u Seriji B, kada je tim izbačen iz lige. Igrao je na tri finala Lige prvaka, a tu je i pet trofeja Kupa.

Svakako njemu jedno od najznačajnijih postignuća je osvajanje Mundijala sa Italijom 2006. godine, dok je s Parmom osvojio Kup Uefa, Kup i Superkup Italije. S Parižanima ima titulu u Ligi 1.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eterno_Capitano
Prije par dana trener Milana je demantovao tu vijest kazavsi da je Bomba, sto u prevodu znaci da je click bait vijest, nekada bi bilo fino da nesto provjerite prije nego bubnete tekst, ili je i vama u cilju samo click bait vijesti objavljivati. Na ovom siteu vise ne mozes nista relano procitati, pa se jos vadite sa sisama i guzicama pojedinih dama.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi