Mile Svilar od ljeta golman Rome

Srbijanski golman sve dogovorio s Rimljanima

Mile Svilar od ljeta golman Rome

Edmir Škorić

Srbijanski golman Mile Svilar od ljeta će braniti na golu Rome.

Transfer guru Fabrizio Romano objavio je kako je Svilar prošao ljekarske preglede i kako je sve završio sa Romom.

On će ostati u Benfici do kraja sezone, pa od ljeta kao slobodan igrač pojačava italijansku momčad i to na inicijativu menadžera Josea Mourinha.

Ovaj 22-godišnji golman je karijeru počeo u Anderlechtu, koji ga je potom za 2,5 miliona eura 2016. godine prodao Benfici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svilar ima jedan nastup za reprezentaciju Srbije, iako je porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Za one koji ne znaju, Svilar je sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Ratka Svilara, a interesantno je da ima i veze sa našom zemljom. Njegova majka Marijana Svilar, rođena Aškraba, je rodom iz Trnova u okolini Sarajeva. Inače je mlađa sestra nekadašnjeg nogometaša Željezničara Siniše Aškrabe.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije