Miličević sjajnim golom donio pobjedu Gentu

Belgijska liga, 17. kolo

Miličević sjajnim golom donio pobjedu Gentu

Fudbaleri Genta slavili su nad Genkom u derbiju 17. kola belgijske Jupiler lige. 

Aktuelni prvaci Belgije na Cristal Areni uspjeli su opravdati ulogu favorita i slaviti protiv Genka rezultatom 1:0, a najzaslužniji za pobjedu bio je Danijel Miličević koji je pogodio u 21. minuti. 

Domaći su u nastavku utakmice svim silama pokušavali doći do izjednačenja, međutim golman Genta je svojim intervencijama uspio sačuvati prednost i rezultat je ostao nepromijenjen. 

Miličeviću je ovo bio treći gol u dosadašnjem dijelu belgijskog šampionata, a njegov Gent je trijumfom zadržao lidersku poziciju sa pet bodova više u odnosu na Club Brugge i Oostende. 

Belgijska liga, 17. kolo:

Genk - Gent 0:1 (Miličević 21.)

Potražite više informacija na temu Jupiler league:


0-1 Danijel Milićević Goal Belgium Jupiler Pro... by diyan-delev

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.