Milik donio pobjedu Napoliju, pa poručio: Želim više igrati
(Foto: EPA) Milik je ove sezone odigrao 638 minuta (12 utakmica) u Seriji A, te je postigao pet golova

Poljak pogodio protiv Atalante

Milik donio pobjedu Napoliju, pa poručio: Želim više igrati

Atalanta je večeras u Bergamu ugostila Napoli u zadnjem meču 14. kola Serije A, a gosti su zahvaljujući Arkadiuszu Miliku slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Fabian Ruzi je doveo Napoli u vodstvo nakon samo 76 sekundi igre, ali je Duvan Zapata poravnao na 1:1 u 56. minuti. Ipak, Napoli je stigao do pobjede zahvaljujući odličnom golu Milika u finišu susreta. Poljak je u igru ušao u 82. minuti umjesto Mertensa, a gol postigao samo tri minute kasnije.

"Ovo je jako važan gol za mene, jer nisam odavno zatresao protivničku mrežu. Veoma sam sretan zbog pobjede jer smo naporno radili za ovo i sada sa puno samopouzdanja dočekujemo subotu", izjavio je Milik nakon utakmice.

Milik se konačno u potpunosti oporavio od povreda koje su ga mučile neko vrijeme, ali i dalje se nije ustalio u prvoj postavi Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Naravno da želim više igrati i stalno postizati golove, ja sam napadač, ali ne mogu svi to raditi. Sretan sam zbog pobjede, a sada se moramo koncentrisati na rad i nastaviti ovako", istakao je 24-godišnji Poljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi