Napoli prijeti da će večeras u Bergamu napustiti teren!
Napolitanci u Bergamu često doživljavaju razne uvrede i to se smatra "teritorijalnom diskriminacijom"

Ukoliko bude vrijeđanja od strane domaćih navijača

Napoli prijeti da će večeras u Bergamu napustiti teren!

E. Škorić
Teme:

Napolli večeras u Bergamu gostuje Atalanti i prijeti da će napustiti teren ukoliko se dogodi ono čega se svi pribojavaju.

Napolitanci su navodno spremni da izađu s terena ako opet na sjeveru Italije, u Bergamu, bude skandiranja "Nismo Napolitanci" i "Vezuve, okupah ih"....

To je po zakonima Italijanskog nogometnog saveza "teritorijalna diskriminacija", a sjeverna tribina stadiona Atalante planira da nastavi s vrijeđanjem Napolitanaca.

Navijači Atalante kažu da neće biti rasizma, niti vulgarnosti, ali da će svakako skandirati Napolitancima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmkica se igra od 20:30 sati i u Napoliju su najavili da će izaći s terena ako bude skandiranja protiv njih.

Bio bi to zaista veliki skandal, no ruku na srce, teško da će tek tako igrači iz Napulja da napuste jednu utakmicu, a ovaj duel svakako bi po mnogo čemu mogao da bude zanimljiv za sve gledatelje i na stadionu i putem malih ekrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi