Milik ide u Španiju? Želi ga velikan

Neće ostati u Napoliju

Milik ide u Španiju? Želi ga velikan

Poljak Arkadiusz Milik bit će, kako stvari stoje, jedan od traženijih fudbalera na kraju sezone.

Otkako je Milik došao u Napoli prošle su četiri godine, a generalni je dojam da nije razočarao, niti posve ispunio očekivanja podno Vezuva.

Mediji u Italiji složni su u tome da klub i igrač nisu kompatibilni u mjeri koja je dovoljna da opravda visok ulog, a ova sezona će (kad god i kako god ona završila) biti vjerovatno njegova posljednja u dresu Napolija.

Poznato je kako Milik ne namjerava da produži ugovor s Napolijem, a to je, očekivano, probudilo interesovanje brojnih timova. Najprije se 26-godišnji napadač dovodio u vezu sa Milanom, Tottenhamom i Schalkeom, a u borbu se sada uključio i Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tu informaciju je plasirao Diario, prema čijim navodima su Jorganždije spremne dati više od svih nabrojanih klubova kako bi Milik već od ljeta bio na Wanda Metropolitano stadionu.

Ove sezone Milik je, podsjetimo, odigrao 16 utakmica u Seriji A i pritom je zabio devet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi