Milinković-Savić konačno progovorio o "zabranjenoj temi" u svlačionici Lazija

Idu po Scudetto

Milinković-Savić konačno progovorio o "zabranjenoj temi" u svlačionici Lazija

Endin Čaušević

Lazio je sinoć u velikom derbiju na svom terenu pobijedio Inter sa 2:1 u okviru 24. kola Serije A.

Rimski klub tako se probio do druge pozicije i ima samo bod zaostatka u odnosu na Juventus, dok je Inter sada treći sa tri boda manje od lidera na tabeli.

Inter je nakon prvog poluvremena vodio sa 1:0 golom Younga, ali je Lazio sjajnom igrom došao do preokreta. Na 1:1 izjednačio je Immobile iz penala, dok je pobjedu rimskom klubu donio Sergej Milinković-Savić.

Srbijanski veznjak je nakon utakmice bio ponosan na svoj tim, ali je bio i prvi koji je progovorio o "zabranjenoj temi", a to je pohod na osvajanje Scudetta. U svlačionici Lazija nisu željeli ni spominjati borbu za titulu, ali kako sezona odmiče tako su oni svjesni da zaista imaju šansu da dođu do trona. Prvi koji je o tome javno progovorio je upravo SMS.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Postigao sam gol, ali cijeli tim je zaslužan za ovu pobjedu. Istina je što smo rekli da smo kao porodica i želimo nastaviti tako. Inter nije bio najbolji prvo poluvrijeme, ali su zabili gol. U svlačionici smo jasno rekli da ovo mora biti naša pobjeda i s tim stavom smo se vratili na teren. Imali smo osjećaj kao da je 0:0. Naš cilj je da osiguramo mjesto za Ligu prvaka, ali ako već sada idemo do kraja zašto da ne pokušamo osvojiti Scudetto? Inter neće odustati također od titule, ali i mi ćemo se boriti do samog kraja i vidjet ćemo šta će biti", rekao je Milinković-Savić.

Top Komentari

Samo_Realan
to mili ako Bog da Lula da ga digne, pa mu ga ti pridrži
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi