Milinković-Savić produžio vjernost Laziju
Foto: EPA

Ostaje u rimskom klubu

Milinković-Savić produžio vjernost Laziju

Teme:

Srbijanski fudbaler Sergej Milinković-Savić produžio je danas ugovor sa ekipom Lazija. 

Nakon što su brojni evropski klubovi pokazali interes za ovim 22-godišnjim fudbalerom, čelnici Lazija su odlučili reagovati i dogovorili su zvanično produženje saradnje s njim do 2022. godine. 

"Njegov cilj je jasan, u potpunosti je posvećen Laziju. Želi sa klubom da uđe u Ligu prvaka. On je vrijedan momak, iz dana u dan radi na sebi i u ovom trenutku igra sjajno. Logično je da ga žele mnogi klubovi", kazao je prije nekoliko dana njegov zastupnik Mateja Kežman. 

Prethodni ugovor ovog mladog veziste je važio do 2020. godine, a vrijedi podsjetiti da je on u rimski klub stigao iz Genka. Do sada je u dresu Lazija zabilježio 67 službenih nastupa i pritom je postigao deset pogodaka. 

Nema sumnje da je Lazio ovim potezom znatno podigao otkupnu klauzulu za Milinković-Savića. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi