Milionerima ne treba: Marseille blizu dovođenja pojačanja iz Borussije

Pregovori napreduju

Milionerima ne treba: Marseille blizu dovođenja pojačanja iz Borussije

Marseille je navodno na korak od realizacije transfera mladog fudbalera Borussije Dortmund, Leonarda Balerdija.

Navodno je trener Milionera Lucien Favre već rekao mladom Argentincu da ne računa na njega u novoj sezoni, nakon čega je njegov transfer u Marseille postao puno izvjesniji.

Kako piše Bild, pregovori su se intenzivirali u posljednjih nekoliko sati i sada je čitav posao jako blizu realizacije.

Navodno se dogovara posudba s opcijom otkupa ugovora za 12 miliona eura. Takav "format" transfera odgovara Marseilleu pošto francuski klub trenutno ima problema sa FFP-om.

Da bi 21-godišnji Balerdi mogao put Marseille potvrdio je i sportski direktor Borussije Michael Zorc.

"Ako postignemo dogovor sa našim kolegama iz Marseillea, pustićemo Lea. Čak iako on ode u Marseille, nećemo morati tražiti zamjenu", izjavio je Zorc.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Balerdi je u Borussiju stigao u januaru 2019. godine iz Boce Juniors za oko 15.5 miliona eura. Međutim, jasno je da se nije najbolje uklopio i da za njega nema mjesta među Milionerima.

Balerdi je ove sezone upisao osam nastupa za prvi tim Borussije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
De da vas malo uputim po pitanju nadimka milioneri. Taj nadimak nije zvaničan i nije u upotrebi. Navijači su igrače Dortmunda nakon bankrota pogrdno nazvali "us.rani milioneri" i nikad se nije koristio u javnosti. To je bilo vrlo kratko. A ako se sjećate krajem 90tih, kada je u Bayernu bilo svakakvih problema, prozvali su ih FC Holywood, što je naravno bilo pogrdno i samo privremeno. Dortmundovi zvanični nadimci su "die Borussen" ili "Schwarz-Gelben". Eto dragi novinari, ako već niste bili upućeni sad znate.
5 2
ek76
Balerdi jedan veliki promasaj Dortmunda... bit ce dobro ako uspiju dobit 12,5 milliona za njega... hummels, akanji, Zagadou su puno bolji plus vraca se toprak nazad a po potrebi i Can moze igrati tu poziciju...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi