Milivojević igra sezonu iz snova, ali mu jedan statistički podatak ne ide u prilog

Nikom nije svejedno kad je s druge strane terena

Milivojević igra sezonu iz snova, ali mu jedan statistički podatak ne ide u prilog

Srpski reprezentativac Luka Milivojević u posljednje vrijeme igra sjajno za Crystal Palace, za koji je postigao tri gola na posljednjih pet utakmica u Premier ligi.

Iako igra na poziciji defanzivnog veznog, Milivojević je prvi strijelac Palacea u Premier ligi sa šest postignutih golova. Usporedbe radi, sam je postigao isti broj golova kao dvije najveće napadačke uzdanice ekipe - Christian Benteke (2) i Wilfried Zaha (4).

Ipak, malo je poznato da Milivojević prednjači i u još jednom segmentu, ali negativnom. Fudbaler Crystal Palace je za sada igrač s najviše napravljenih prekršaja u Premier ligi - 48. Također, jedan je od igrača s najviše žutih kartona u dosadašnjem dijelu sezone jer ih je skupio već šest.

U stopu ga prati Wilfried Ndidi iz Leicestera sa 47 faulova, dok je treće mjesto rezervisano za Jordana Ayewa iz Swanseaja sa 44.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je riječ o najčešće fauliranim igračima, na vrhu je fudbaler Watforda Richarlison sa 76 pretrpljenih prekršaja, a slijede ga Dele Alli sa 76, Jordan Ayew sa 62 i Alexis Sanchez sa 56.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi