Milojević "zaledio" Šabanadžovića i Radonju: Poslani u tim koji i ne zna kad igra utakmice

Bh. fudbaleri članovi AEK-a

Milojević "zaledio" Šabanadžovića i Radonju: Poslani u tim koji i ne zna kad igra utakmice

Admin Čaušević

Anel Šabanadžović (22) i Vedad Radonja (20), bh. fudbaleri iz AEK-a, prolaze kroz vrlo težak period u Grčkoj. 

Šabanadžović i Radonja tokom ljetnog prijelazno roka nisu promijenili klubove te su ostali članovi AEK-a, međutim kako stvari stoje teško da će provesti i minut na terenu za prvi tim.

Prema informacijama iz Grčke trener Vladan Milojević je praktično otpisao bh. fudbalere tako što je ih je zajedno sa još trojicom fudbalera prebacio u AEK B, odnosno drugi tim atinskog velikana.

Milojević je odlučio da ubuduće na treningu ima 26 igrača, dok će petorica "otpisanih" trenirati s B timom, što ne znači da po potrebi neće biti pozvani na treninge A tima što se sada čini teško izvodljivim.

Inače, FS Grčke je odlučio da se od sezone 2021/22 u Super ligi 2 takmiči 36 klubova, ali kako smo uspjeli saznati od grčkih kolega u tom takmičenju vlada pravi haos.

Veliki broj klubova nije dobio licence za nastupe, izuzetak su AEK B te drugi timovi ostalih grčkih velikana Olympiakosa, PAOK-a i Panathinaikosa te još neki iz prethodne sezone.

Kako se još uvijek ne zna tačan broj učesnika nije određen i kalendar takmičenja, pa su praktično Šabanadžović i Radonja zavšili u timu koji i ne zna kada će odigrati prvi naredni meč.

Inače, osim dvojice bh. fudbalera još su otpisani lijevi bek Alexandros Parras (23), defanzivni vezni Konstantinos Roukounakis (20) i napadač Michail Kosidis (19).

Radonja, izdanak zagrebačkog Dinama, je u AEK stigao prošlog ljeta kada je potpisao ugovor na četiri godine. Šabanadžović se klubu iz Atine priključio godinu ranije. Drugi dio prošle sezone je bio na posudbi u Željezničaru gdje je i ponikao.

Top Komentari

King_Kenny
...koga boli kita za malog Crnogorca,sta mi imamo sa njim?...njegov tajo ne navija za BH klub protiv AEK-a,tako da me ni ovaj njegov majmun ne zanima...sto se mene tice moze polomiti obje noge.
12 9
bosnjak19781998
Ovo se desi kad roditelj na silu pokuša od antitalentovanog dječaka napraviti fudbalera, zato roditelji, ako vidite da vam dijete nije za to, ne gubite džaba i svoje i njegovo vrijeme, knjiga u ruke, fakultet
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti