"U ponedjeljak konačna odluka, neki su odbili da vode BiH jer im 15-20.000 eura ništa ne znači"

Čekamo izbog novog selektora

"U ponedjeljak konačna odluka, neki su odbili da vode BiH jer im 15-20.000 eura ništa ne znači"

E. Škorić

Milorad Sofrenić dao je danas izjavu za novinare nakon što je završena još jedna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Iako smo se svi nadali da ćemo danas imati novog selektora, čekat ćemo do ponedjeljka 4. januara, kada će, tvrdi to i sam Sofrenić, sve biti riješeno.

"Prije zasjedanja Izvršnog odbora imali smo Komisiju koja je određena da ispred IO pogleda izvještaje naše sportske komisije  koju smo formirali kao produženu ruku, koja će sa stručnog dijela donijeti izvještaj o kandidatima za selektora. Raspravljali smo o njima, a zaključak je da 4. januara ponovo zasjeda Izvršni odbor. Još jednom će ova Komisija zasjedati kako bi pregledala kompletan izvještaj i usaglasi svoje stavove, izađe pred Izvršni odbor sa samo jednim prijedlogom. 99 posto ćemo narednog ponedjeljka imati prijedlog jednog kandidata", rekao je Milorad Sofrenić za SportSport.ba, dodavši:

"Na sat-dva dobili smo materijale od sportske komisije. Imali smo sastanak i sa Spahićem. Zaključak je da mi sjednemo još jednom i da na miru usaglasimo sve stavove i da izađemo s jednim kandidatom. Najodgovorniji ljudi preuzet će najveću odluku, da se sada ne oslanjamo na neke druge ljude. Naredenog ponedjeljka IO će izaći sa jednim prijedlogom".

Kandidat za selektora?

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Jakirević, Barbarez, Petev, bio je razovor s Musemićem i Osimom... Ima 7-8 kandidata s kojima smo obavili razgovore. Sve ćemo na miru iščitati. Uglavnom, zaključak je da 4. januara bude konačna odluka. S kim se moglo i trebalo razgovarati, razgovaralo se. Bilo je raznih prijedloga, ali neki nisu bili zainteresovani za ovo mjesto", dodao je Sofrenić.

"Bilo je pokušaja i razgovara sa dosta eminentnijih trenera, ali nismo tako interesantna destinacija za posao selektora. Ne bih te ljude nabrajao, ali zahvalili su se na pozivu i kazali da nisu zainteresovani da rade u bh. reprezentaciji. Financijski razlog je vjerovatno bio presudan. Nemamo veće mogućnosti od onoga što su imali prethodni selektori i u tim okvirima se krećemo. To je 15-20.000 eura", istakao je.

Top Komentari

nedoni46
Vise zaradjuje Vinko u FKS nego selektor repke, bravo Bosno.
2 14
kn0x
Ma praznu slamu mlatite, jakirevic potpisao Zrinjski da vodi, vi ga jos uvijek nabrajate u kandidate. Kakvi ste vi bi da vam neko plati i da vodi repku, to samo kod nas ima. Sta se imalo tu razmisljati dva izbora Barbarez ili petev i to je to...
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi