Šta se dešava? Ispunjava li Sergej Barbarez uslove za selektora?

Šta se dešava? Ispunjava li Sergej Barbarez uslove za selektora?

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak bi trebala dobiti novog selektora, a ko će to biti u ovom trenutku nije poznato.

Nekoliko je imena koja se dovode u vezu sa preuzimanjem našeg nacionalnog tima. Stručna komisija u sastavu Zvjezdan Misimović i Emir Spahić obavila je razgovore sa šest kandidata (Sergej Barbarez, Husref Musemić, Amar Osim, Ivaylo Petev, Sergej Jakirović i Marco Simone), no legendarni bosanskohercegovački reprezentativac naše zemlje Sergej Barbarez prema aktima FSBiH ne ispunjava uslove za preuzimanje A selekcije.

O čemu se radi?

Naime, Tehnički komitet Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine 27. maja 2018. godine je analizirao je i utvrđivao stručne kriterije koje moraju ispunjavati kandidati za izbor selektora i članova stručnog štaba svih reprezentacija NS/FS BiH, te je jednoglasno donio Zaključak koji je prema izvorma SportSport.ba usvojio i Izvršni odbor.

Istina, javnost o Zaključku i usvajanju istog nikada nije obavještena, pa postoji minimalna mogućnost da je ovaj akt stavljen van snage, iako nas naši izvori uvjeravaju da se to nije desilo. A, slučaju da jeste, svakako iz Fudbalskog saveza BiH do ponedjeljka imaju priliku da putem zvanične stranice s tim upoznaju bosanskohercegovačku javnost. Bar toliko joj duguju.

A, budući selektor prema prijedlogu Tehničkog komiteta treba da ispunjava slijedeće uslove:

1. Nivo igračke karijere (status A reprezentativca ili najmanje tri godine igranja za prvi tim u najvišem rangu takmičenja bilo koje fudbalske asocijacije

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

2. Nivo trenerske karijere (vođenje najmanje jednu godinu bilo koje A reprezentacije, ili vođenje ekipe najmanje dvije godine u zemlji koja je pozicionirana do 30. mjesta
na FIFA rang listi u trenutku kada je vodio ekipu, ili vođenje ekipe najvišeg ranga takmičenja bilo koje fudbalske asocijacije, najmanje tri godine, sa minimalno jednim osvojenim trofejom (prvenstvo ili kup)

3. Licenca (da posjeduje UEFA PRO licencu)

Promo

Top Komentari

JJ90
Yebo vas Barbarez više, lik nije vodio ni ovce na ispašu. Kada stekne iskustvo, neka bude selektor. Nije repka ničija igračka
23 64
Brazuka
Sramota da bude Sergey. Pa ljudi šta vam je struka nam treba ne zelje navijača
9 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi