Hrabre najave iz Beograda: Misle da ćemo se blamirati, idemo proći grupu u Ligi prvaka!
Foto: FK Crvena zvezda

Miloš Degenek nastupio s dosta samopouzdanja

Hrabre najave iz Beograda: Misle da ćemo se blamirati, idemo proći grupu u Ligi prvaka!

Eldar Ganibegović

Crvena zvezda jedini je regionalni klub koji je do sada siguran u grupnoj fazi Lige prvaka, a novi-stari igrač ovog kluba, Miloš Degenek, dao je vrlo hrabru najavu pred nastupe u elitnom evropskom takmičenju.

Danas je Crvena zvezda ozvaničila, po treći put vjerovali ili ne, dolazak u klub australskog defanzivca Miloša Degeneka.

Ovaj 187 centimetara visoki stoper koji po potrebi može igrati i defanzivnog veznog, dolazi iz američkog Columbusa gdje je proveo posljednjih godinu i po dana, a gdje je stigao upravo iz Crvene zvezde.

Reprezentativac Australije rodom iz Knina trebao bi predstavljati veliko pojačanje za Crvenu zvezdu, a dao je vrlo hrabre najave pred nastupe u Ligi prvaka.

"Za mene bi bio uspjeh da Zvezda ne završi učešće u Evropi u decembru. Dakle, da budemo prvi, drugi ili treći u grupi. Vidim da se klub sprema da bude prvi ili drugi", rekao je Degenek, pa nastavio:

Oglasi

"Ja isto vjerujem u to. Vjerujem u nemoguće i mislim da je moguće. Fudbal se igra na svim dijelovima sveta. Vidjeli ste koliko je daleko otišao Maroko, isto tako i Hrvatska. Vidim da neki očekuju da se blamiramo u Ligi prvaka. Ja da tako razmišljam ne bih bio ovdje."

"Izuzetno mi je drago što sam ponovo ovdje. Kada me je trener Bahar pozvao skoro da nisam imao dilemu. Javila se i želja moje porodice, uprave koja me je vidjela kao pojačanje. Mnogo mi je drago što sam ovdje, jer ovaj klub doživljavam kao porodicu. Nadam se da ću biti uspješniji nego u prva dva mandata. Ja verujem da sam bolji, jer sam iskusniji, igrao sam na Mundijalu. Vrijeme će pokazati da li je tako", poručio je još, između ostalog, Miloš Degenek.

Degenek je u karijeri najviše utakmica igrao upravo za Zvezdu, 132, te je postigao tri gola uz sedam asistencija. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba istaći i da je 42 puta nosio dres Australije i postigao jedan pogodak, za mlađe selekcije ove zemlje igrao je 15 puta i postigao dva gola, a tri puta je nastupio i za U-19 reprezentaciju Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi