Čovjek što je samo jednu Zvezdu volio sto puta: Veliko pojačanje predstavljeno u Beogradu!

Degenek ponovo u Zvezdi

Čovjek što je samo jednu Zvezdu volio sto puta: Veliko pojačanje predstavljeno u Beogradu! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Crvena zvezda predstavila je novo veliko pojačanje ovog ljeta. Na stadion Rajko Mitić vraća se dobro poznato ime.

Jedini klub iz regiona bivše Jugoslavije koji je, kao prvak Srbije, izborio direktno učešće u grupnoj fazi Lige prvaka je Crvena zvezda.

Beogradski tim vrlo se ozbiljno priprema za nastupe u elitnom takmičenju i danas je predstavio novo veliko pojačanje.

Po treći, a ako računamo i dolazak na kratku posudbu, četvrti put u ovaj klub stiže australski defanzivac Miloš Degenek.

Ovaj 187 centimetara visoki stoper koji po potrebi može igrati i defanzivnog veznog, dolazi iz američkog Columbusa gdje je proveo posljednjih godinu i po dana, a gdje je stigao upravo iz Crvene zvezde. 

Oglasi

Fudbaler rođen u Kninu karijeru je počeo u australskom timu FFA C. of Excel, no već u U19 kategoriji dolazi u njemački Stuttgart. 

U ovoj zemlji je još igrao za 1869 Munich, odakle u januaru 2017. godine odlazi u japansku Yokohamu. Ljeta 2018. godine po prvi put dolazi u Zvezdu i to za 200 hiljada eura. 

Nakon samo pola godine Zvezda ga je prodala Al-Hilalu iz Saudijske Arabije za 3,6 miliona eura, pa opet dovela na posudbu u julu 2019. godine. 

Samo mjesec dana kasnije beogradski tim ga ponovo kupuje za milion i po eura, da bi u januaru 2022. godine otišao u Columbus. 

Degenek je u karijeri najviše utakmica igrao upravo za Zvezdu, 132, te je postigao tri gola uz sedam asistencija. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Treba istaći i da je 42 puta nosio dres Australije i postigao jedan pogodak, za mlađe selekcije ove zemlje igrao je 15 puta i postigao dva gola, a tri puta je nastupio i za U-19 reprezentaciju Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi