Miloš Filipović ekspresno pronašao novi klub
milos filipovic

Potpisao ugovor

Miloš Filipović ekspresno pronašao novi klub

S. Mlaćo
Nedugo nakon što je potvrdio rastanak sa srbijanskom Kolubarom, nekada prvi strijelac Premijer lige naše zemlje Miloš Filipović brzo je pronašao novi klub.

Filipović je očigledno već imao dogovor sa NK Novi Pazar, s obzirom da je danas potpisao ugovor, a jučer objavio rastanak sa Kolubarom.

Sada kreće u nove izazove i sigurno da ga očekuje kvalitetna ekipa s obzirom da su Pazarci na zimsku pauzu otišli sa šeste pozicije.

“Iskusni krilni fudbaler Miloš Filipović prvo je pojačanje FK Novi Pazar ove zime. Dolazi iz ekipe Kolubare gde je u prethodnih godinu i po dana na 43 utakmice u Superligi Srbije postigao 8 golova i dodao 8 asistencija. Najveći pečat ostavio je prethodno u Zrinjskom iz Mostara za koji je odigrao 144 utakmice, postigao 40 golova i zabeležio 34 asistencije u Premier ligi. Sa Zrinjskim je osvojio 3 titule prvaka Bosne i Hercegovine a u sezoni 17/18. bio je najbolji strijelac, asistent i igrač lige.

MILOŠ FILIPOVIĆ NOVI FUDBALER NOVOG PAZARA! Iskusni krilni fudbaler Miloš Filipović prvo je pojačanje FK Novi Pazar...

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Wednesday, November 16, 2022

U dosadašnjih 17 nastupa u evropskim takmičenjema zabilježio je 3 gola i asistenciju“, stoji u objavi NK Novi Pazar.

Oglasi

Postojala je mogućnost da se vrati u Premijer ligu odakle je otišao neslavno iz redova Zrinjskog.

Tada je jasno govorio o odlasku iz Mostara.

"Iskreno, bio sam šokiran. Odmarao sam kući kada mi je putem telefonskog poziva javljeno kako klub više ne računa na mene. Mislim da nisam nakon toliko godina i nakon svega što sam ostvario u ovom klubu zaslužio da mi se telefonom javlja da se ugovor raskida i da se na mene više ne računa. Još uvijek ne znam je li to trenerova odluka ili klupskog čelništva ali u ovom trenutku je manje bitno“, kazao je Filipović tada.

Nakon 19 odigranih kola lider u Srbiji je Crvena Zvezda sa 53 osvojena boda, dok Partizan ima 43, a TSC Bačka Topola 39.

Na dnu su Radnik sa osam, Mladost GAT 13, te Javor sa 16.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi