Velež naciljao pojačanje u redovima apsolutnog iznenađenja Premijer lige

Rođeni jačaju zadnju liniju?

Velež naciljao pojačanje u redovima apsolutnog iznenađenja Premijer lige · Saznajemo

Admin Čaušević

FK Velež iza sebe ima odličnu polusezonu. Bez obzira na neočekivan početak, dovođenje Deana Klafurića na trenersku poziciju se pokazalo kao puni pogodak te Rođeni drže pozicije koje garantuju Evropu što je svakako i prvenstveni cilj za ovu sezonu.

Kao i praktično svi klubovi tako će i Velež tražiti pojačanja tokom zimske pauze, a već se spominje i jedna od želja popularnih Rođenih koji su jesenji dio sezone okončali na visokom trećem mjestu.

Nakon 18 odigranih mečeva visoko kotira i dobojska Sloga Meridian koja je na petu poziciju te se definitivno može smatrati najvećim iznenađenjem prvog dijela takmičarske godine u Premijer ligi.

Upravo bi iz Sloge moglo stići zanimljivo pojačanje u Velež. Kako SportSport.ba saznaje jedna od meta Rođenih je 198 cm visoki defanzivac Miloš Nikolić.

Miloš Nikolić
Miloš Nikolić FK Sloga Doboj FK Sloga Doboj Pozicija: DF

Statistika

22 nastupa
22 kao starter
9 žutih kartona
1 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova

Prema informacijama našeg portala iz Veleža su se raspitivali za Nikolića, ali daleko od toga da je posao završen i trenutno se radi na popularnom nazvanom "opipavanju terena".

Oglasi

Od povratka  u Premijer ligu (ranije nastupao za Mladost DK) u februaru ovaj 29-godišnjak iz Srbije igra sasvim korektno, posebno u ovoj sezoni pa nije čudo što je privukao interes najboljih timova Premijer lige.

Kada je u pitanju posljednja linija Veleža jedini siguran je Ante Hrkać s kojim je nedavno i produžen ugovor, dok se traga za drugim pouzdanim štoperom.

Budući da će Adin Bajrić na vrlo izglednu posudbu u Igman iz Konjica, Klafurić ostaje još na Brunu Oliveiri, Denisu Zvoniću te mladom Azuru Mahmiću, zbog čega će se tražiti još jedan defanzivac.

Velež će se na proljeće boriti za sami vrh tabele, igrat će i Kup BiH gdje će u osmini finala za rivala imati Tuzla City. Tim mečom 10. i 11. februara će i otvoriti proljetni dio sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako sada stvari stoje trener Klafurić će biti taj koji će biti zadužen i za transfer politiku Veleža pa će biti interesantno za vidjeti kakva pojačanja stići na arenu Rođeni.

Prvotimci Veleža neće imati previše vremena za odmor kao u ranijim sezonama pošto je prozivka zakazana za 7. januar, a bazični dio priprema će biti obavljen u Turskoj, standardnoj bazi za mostarske Crvene posljednjih godina.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Imam osjecaj da nas ove sezone vise mrze Sarajlije vec kone, al stas nema lakih bOdeva vise hahaha
3 0
limvotemirvah
Krajnje nepotrebno, saljemo vam mi Serbecica na posudbu.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti