Kakva drama u Turskoj: Bešiktaš izjednačio s penala u 101. minuti, radost ekpresno nestala u sekundi
Nevjerovatne scene u Turskoj

Nevjerovatne scene

Kakva drama u Turskoj: Bešiktaš izjednačio s penala u 101. minuti, radost ekpresno nestala u sekundi

Midhat Šljivak

Bešiktaš je u 30. kolu Super lige poražen na svom terenu od Antalyaspora s 2:1. Ovaj meč ponovo je donio uzbuđenja kakva samo turski fudbal može donijeti, a igralo se više od 100 minuta, te je poništen penal preko kojeg je domaći tim došao do 2:2 u 11. minuti nadoknade.

Bešiktaš je ponovo upao u negativan niz rezultata. Tim Fernanda Santosa poražen je na svom terenu od Antalyaspora u meču koji je ponudio dosta uzbuđenja.

Gosti odlično ulaze u meč. U petoj minuti Balci je pogodio za vodstvo od 1:0, da bi Buksa u 38. minuti povećao prednost gostiju na 2:0, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Bešiktaš smanjuje. Muci je pogodio na asistenciju Rashice za 2:1 i povratak crno-bijelih u igru.

Napadao je Bešiktaš svim silama. Redale su se šanse pred golom Antalyaspora, no lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

Oglasi

A zatim u petoj minuti nadoknade kreće pravi haos. Golman Bešiktaša Gunok otišao je u napad i izborio je penal.

Milot Rashica preuzima odgovornost za njegovo izvođenje čak šest minuta nakon što je dosuđen. Pogodio je mrežu, domaći navijači su počeli slaviti, no nisu dugo.

VAR soba je reagovala. Rashica je dva puta dodirnuo loptu prilikom izvođenja penala i izjednačujući pogodak je poništen na veliku radost gostujućih fudbalera.

Bešiktaš je tako pognute glave napustio teren. Treći je to uzastopni poraz tima Fernanda Santosa koji je trenutno na četvrtoj poziciji s 46 osvojenih bodova.

Antalyaspor je jako blizu. Sedmi su s 41 bodom i ako nastave s ovakvim igrama uključit će se u borbu za Evropu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 30. kolo:

Bešiktaš - Antalyaspor 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti