Najveći uhljeb u fudbalu stiže iz Hrvatske: Za jedan gol uzeo 2.5 miliona, ali sada mu je odzvonilo!
Foto: Ante Rebić je svoje najbolje dane u karijeri proveo u Eintrachtu iz Frankfurta

U klubu su se zasitili

Najveći uhljeb u fudbalu stiže iz Hrvatske: Za jedan gol uzeo 2.5 miliona, ali sada mu je odzvonilo!

Admin Čaušević

Posljednjih godina mnogim fudbalerima je prioritet postala zarada te ih ne zanima teren koliko zarada. Imaju čvrste ugovore te ih se klubovi ne mogu riješiti dok im ne isplate novac. To je i slučaj sa slavnim hrvatskim fudbalerom čija karijera ide silaznom putanjom.

Iz Turske stižu nove vijesti i tiču se Ante Rebića. Otkrivena je plata hrvatskog ofanzivca u Bešiktašu i može se reći da se radi o pravom bogatstvu pošto je u pitanju višemilionski iznos.

Turski Sabah piše da je Rebiću vrijeme isteklo i da je pitanje dana kada će doći do prekida saradanje, a trener Fernando Santos ga je već otpisao.

Rebić je u Bešiktaš stigao kao veliko pojačanje međutim nije uspio pružiti partije kakve su se od njega očekivale te su se s vremenom u Bešiktašu zasitili njegovog ponašanja.

Od 23 nastupa ove sezone Rebić je samo na sedam mečeva bio starter te je ukupno skupio 691 minut. U međuvremenu je zaradio ogroman novac.

Oglasi

Turci pišu da je Hrvat zbog slabog zalaganja na treninzima te određenih psihičkih problema totalno ispao iz kombinacija te sljedeće sezone neće nositi dres popularnih Crnih orlova.

Otkrili su turski mediji da Rebić ima godišnju platu od 2.5 miliona eura što znači da je samo jedan postignut gol uzeo zaista odličan novac.

Inače, bivši fudbaler Fiorentine i Milana je u Istanbul stigao kao slobodan igrač, a samo prilikom potpisa ugovora dobio je bonus od 280.000 eura.

Možda svoju avanturu na Bosforu neće pamtiti po lijepom, ali kad bude odlazio Splićanin će sigurno biti zadovoljan svojim bankovnim računom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Rebić je najbolji fudbal igrao u Eintrachtu iz Frankfurta s kojim je 2018. godine osvojio i Kup Njemačke. Na ljeto 2020. je prešao u Milan kada je i počeo njegov postepeni pad.

Istanbul je trebala biti stanica za novi početak. Ipak desilo se suprotno pa će od ljeta morati tražiti novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi