Prošao je Rebić svašta, ali posljednji "nokaut" je priča za sebe: Prvo je izbačen iz tima, a onda...

Teški dani za hrvatskog fudbalera

Prošao je Rebić svašta, ali posljednji "nokaut" je priča za sebe: Prvo je izbačen iz tima, a onda...

Admin Čaušević

Da neki igrač bude izbačen iz ekipe zbog nediscipline ili nezalaganja nije i neka novost, međutim ono što su u Bešiktašu uradili Anti Rebiću, Hrvat vjerovatno nije mogao ni zamisliti da će se desiti.

Nakon što je vraćen u tim za utakmicu protiv Galatasaray činilo se da dolaze bolji dani za Rebića u Bešiktašu, međutim uslijedilo je novo potonuće poslije kojeg nema povratka.

Prošao je ovaj 30-godišnjak do sada mnogo toga u svojoj karijeri. Od toga da mu srpski saigrači iz Fiorentine okrenu leđa zbog vrijeđanja čirilice, do izbacivanja iz reprezentacije Hrvatske poslije posljednjeg Eura.

Znao je Rebić biti i odstranjen iz tima, pogotovo je to slučaj u Bešiktašu, međutim posljednji potez kojeg su napravili u turskom klubu najbolje pokazuje da je kap prelila čašu.

Naime, iz Bešiktaša su odlučili pozvati Rebićevog menadžera te su zakazali hitni sastanak kako bi se što prije riješili hrvatskog fudbalera.

Oglasi

Rebića zastupa agencija Falija Ramadanija pa će poznati menadžer u narednim danima morati put Istanbula kako bi riješio situaciju svojim štićenikom. Naravno, ako je vjerovati turskim medijima.

Ramadani je jedan od najmoćnijih menadžera današnjice, redovno sarađuje sa Bešiktašom pa će morati biti oprezan kako riješiti "glavobolju" koju mu je zadao Rebić.

Ovo bi moglo znači da bi Rebić bez kluba mogao ostati i prije kraja sezone što je definitivno sve osim dobra preporuka za njegov naredni angažman.

Hrvat je u Istanbul stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač i trebao je biti velika zvijezda Crnih orlova, ali se ispostavilo da je postao jedan od najvećih problema u svlačionici.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trener Fernando Santos ga je potpuno prekrižio nakon dešavanja posljednjih dana. Nije mu ni uputio poziv za današnji meč protiv Gaziantepa što znači da je Rebićevo vrijeme na Bosforu definitivno prošlost.

Kada je potpisao ugovor s višestrukim prvakom Turske Rebić je dogovorio godišnju platu od 2.5 miliona eura, do sada je zabio samo jedan gol u prvenstvu. Definitivno ga je odlično naplatio...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi