Mini osveta Brazila protiv Njemačke

Karioke slavile u Berlinu

Mini osveta Brazila protiv Njemačke

Fudbalska reprezentacija Brazila slavila je danas u Berlinu protiv Njemačke sa 1:0 u okviru prijateljske utakmice.

Bla je ovo jedna od najjačih provjera za obje reprezentacije pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji, a Brazil je pokazao da će sigurno biti jedan od favorita za titulu šampiona.

Njemačka je danas igrala veoma loše, za njihove uslove neprepoznatljivo. Jedinu priliku Elf je imao u sudjskoj nadoknadi preko Draxlera čiji udarac je odbranio Alisson. S druge strane, Brazilci su prijetili iz svih oružja, a jedni gol na susretu postigao je Gabriel Jesus u 37. minuti nakon asistencije Williana.

Naravno, bila je ovo samo slaba utjeha za Brazilce za onaj teški poraz od 7:1 sa Svjetskog prvenstva prije četiri godine i sigurno da će Karioke priželjkivati dvoboj protiv upravo Nijemaca u Rusiji kako bi se potpuno osvetile.

Od ostalih rezultata utakmica koje su počele od 20.45 sati treba spomenuti pobjedu Belgije protiv Saudijske Arabije (4:0), kao i pobjedu Poljske protiv Južne Koreje sa 3:2. Golove za Belgijance postigli su Lukaku dva puta, Batshuayji i De Bruyne, a za Poljake Lewandowski, Grosicki i Zielinski. Treba reći i to da je za Koreju igrao napadač Tottenhama Heung-Min Son koji ipak nije uspio postići gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi