Raiola već radi na Haalandovom transferu, dogovorio je i naredni sastanak

Gdje će sjajni Norvežanin?

Raiola već radi na Haalandovom transferu, dogovorio je i naredni sastanak

A. Čaušević

Erling Haaland je možda i najbolji mladi fudbaler svijeta te će najbogatiji klubovi voditi veliku borbu za njegov potpis. 

U Haalandovo ime pregovara Mino Raiola, kontroverzni menadžer koji će sigurno nastojati da svom štićeniku osigura najbolje moguće uslove.

Prema pisanju engleskog Timesa Raiola je već dogovorio prvi sastanak kako bi se počeli pregovori oko transfera i to u Manchester City.

Haalandov ugovor s Borussijom važi do 2024. godine, a od narednog ljeta bit će moguće aktivirati otkupnu klauzulu koja iznosi 75 miliona eura.

Građani su već odredili 21-godišnjeg golgetera kao veliku metu za naredni ljetni prijelazni rok, a u januaru će i zvanično početi pregovore sa Raiolom.

Inače, Haalandov otac Alf-Inge je igrao za Manchester City u periodu od 2000. do 2003. godine, pa ostaje da se vidi da li će i Erling obući dres kluba koji je sada daleko snažniji nego prije dvije decenije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland je bio povrijeđen proteklih sedmica, propustio je nekoliko mečeva, nije se odazvao ni u selekciju Norveške te je ne pravi način iskoristio reprezentativnu pauzu da se oporavi.

Prema nekim informacijama mladi napadač bi trebao biti spreman za naredni meč Borussije koja u subotu na svom stadionu dočekuje Mainz.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi