Mino Raiola "završava" Newcastle Unitedu prvi veliki transfer!

Svrakama novac nije problem

Mino Raiola "završava" Newcastle Unitedu prvi veliki transfer!

A. Čaušević

Newcastle United je klub koji baš i neće osjetiti finansijske probleme uslijed pandemije koronavirusa. Razlog za to je promjena vlasničke strukture i dolazak bogatog arapskog princa Mohammeda bin Salmana.

Klub sa St. James Parka koji već godinama nije u vrhu engleskog fudbala se svakodnevno dovodi u vezu s dovođenjem mnogih zvučnih imena iz trenutno mnogo jačih timova.

Činjenicu da Svrake imaju ogroman kapital će nastojati iskoristiti i fudbalski menadžeri. Nekako najpoznatiji po odličnoj zaradi od provizije je najpoznatiji Mino Raiola.

Upravo Raiola bi mogao završiti prvi zvučni transfer Newcastle Uniteda. Kao novo pojačanje Svraka spominje se odlični veznjak Ajaxa, Donny Van de Beek.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Van de Beek je prošle sezone eksplodirao, ali je odlučio ostati još jednu sezonu među Kopljanicima. Međutim sada je vrijeme za odlazak. S obzirom da se Real Madrid "nećka" Raiolin plan je da svog štićenika odvede na St. James Park.

Među ozbiljno zainteresovanim timovima za 23-godišnjeg veznjaka je i Everton, međutim u ovom slučaju presudan faktor bi mogla biti finansije koje su na strani Newcastle Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi