Veliki posao Evertona: Pickford potpisao novi ugovor

Ostaje u redovima Karamela

Veliki posao Evertona: Pickford potpisao novi ugovor

Sjajni engleski golman Jordan Pickford produžio je danas ugovor sa ekipom Evertona.

Golman koji se proslavio na prethodnom Mundijalu u Rusiji odučio je da i u nastavku karijere stoji na golu Evertona koji mu je ponudio produžetak na čak šest sezona što je on i prihvatio.

"Kada sam stigao prošle godine mislio sam da je Everton pravi korak za mene i nastavak moje karijere. Kada sam došao u Everton i vidio kako navijači strastveno navijaju za svoj klub, to me je natjeralo da iz sedmice u sedmicu pružam što bolje partije", rekao je Pickford za zvaničnu stranicu i dodao:

"Dolazak ovdje mi je donio veliki napredak u karijeri u to nema sumnje. Želim braniti što više utakmica je moguće za ovaj klub, to mi je trenutni cilj", rekao je ovaj 24-godišnji golman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pickford se jedno vrijeme povezivao sa prelaskom u Chelsea nakon što je londonski klub ostao bez prvog golmana Thibauta Courtoisa, ali je sada jasno da u narednom periodu gotovo sigurno neće mijenjati klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi