Barcelona po prvi put ispred Reala na prestižnoj listi

Klubovi poredani po vrijednosti

Barcelona po prvi put ispred Reala na prestižnoj listi

E. Škorić

Prema novoj listi uglednog i prestižnog magazina "Forbes", Barcelona se nalazi ispred Real Madrida kada je u pitanju najvrijedniji klub na svijetu.

Ovo je prvi put da se Barcelona našla ispred Reala, a vrijednost kluba iz Katalonije procjenjuje se na 4,76 milijardi dolara, dok je Realova vrijednost procijenjena na 4,75 milijardi.

U zadnjih 16 godina samo su se dva kluba smjenjivala na vrhu. Real je pet puta bio n avrhu, a Manchester United čak 11 puta.

Do porasta vrijednosti velikih klubova je došlo bez obzira na pad prihoda tokom pandemije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bayern je treći na listi sa 4,22 milijarde dolara, pa slijede Manchester United s 4,2 miljarde, zatim Liverpool s 4,1 miljardu, Manchester City sa 4 milijarde, Chelsea sa 3,2 milijarde...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MethodMan
Nisu se pohvalili stručnom metodologijom kojom ovakva imaginarna sranja računaju. 700 miliona stanovnika naše planete Zemlje se ne hrani dovoljno, zamislite koliko ih se ne hrani nikako? Fun fact Bosna I Hercegovina ima više pitke vode nego pola planete.
5 2
MethodMan
Vidim dosta plastike na listi i tome kao ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu veoma zabrinjava i rastuzuje
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi