Odavno nije neko tako žestoko kritikovao Miralema Pjanića kao legendarni turski napadač

Kahveci rekao svoje mišljenje

Odavno nije neko tako žestoko kritikovao Miralema Pjanića kao legendarni turski napadač

E. Čaušević

Bešiktaš je sinoć na svom terenu doživio ubjedljiv poraz od Kasimpaše sa 3:0 u okviru 34. kola turske Superlige.

Bešiktaš je bio favorit u ovom meču i niko nije očekivao da će doživjeti tako težak poraz pred svojim navijačima.

Nakon duge pauze od prve minute zaigrao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji se konačno oporavio od povrede, ali nije bio na svom nivou.

Pjanić je igrao do 82. minute i nije imao skoro nikakvu zapaženu situaciju na utakmici osim što je sredinom prvog poluvremena dobio žuti karton. Od Pjanića se u Bešiktašu mnogo očekivalo, ali kako se sezona primiče kraju tako je sve jasnije da nije opravdao očekivanja.

Bh. veznjak je u klub iz Istanbula došao na posudbu iz Barcelone i turski mediji pišu da će se vratiti na ljeto u katalonski klub jer Bešiktaš sigurno neće otkupiti njegov ugovor.

Nakon sinoćnje loše partije Pjanića je kritikovao i legendarni turski fudbaler Nikat Kahveci koji je priznao da je od bh. veznjaka dosta više očekivao kada je stigao u Bešiktaš.

"Nakon duže pauze ne mogu reći da Pjanića uopšte vidim u startnih 11 u Bešiktašu. On nije pokazao svojim igrama da tu treba biti. U Bešiktašu igra jako, jako loše i to je činjenica. O Pjanićevom CV-u niko ne može da govori, ali nije na tom nivou", rekao je Kahveci i dodao.

"Kada je došao u klubu svaki navijač Bešiktaša je bio iznenađen zbog toga. To je bio totalno neočekivan transfer, ali mora se priznati da Pjanić nije ispunio ni blizu ono što se očekivalo. Ni slobodni udarci mu više ne idu kako treba, a svi znamo kako ih je izvodio prije".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pjanić je ove sezone odigrao u svim takmičenjima 26 utakmica za Bešiktaš i upisao je četiri asistencije, te nije uspio da postigne još uvijek pogodak.

Jasno je da će se na ljeto vratiti u Barcelonu, ali kako stvari stoje tu se neće dugo zadržati jer Xavi Hernandez ne računa na njega, te će Katalonci što prije pokušati prodati ili poslati Pjanića na posudbu.

Top Komentari

"Nakon duge pauze od prve minute zaigrao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji se konačno oporavio od povrede, ali nije bio na svom nivou." Pjanic nije na svom nivou, od onda kada je presao u Barcelonu, i poslije Koeman kriv, pa vidio je Koeman da od Pjanica nema nista.
3 0
HamzaVojvoda
Pravi panj ljencuga ne moze potrcati kako treba
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi