Kad sve krene nizbrdo: Bešiktaš zadao konačan udarac Miralemu Pjaniću

Neće ostati u klubu

Kad sve krene nizbrdo: Bešiktaš zadao konačan udarac Miralemu Pjaniću

E. Čaušević

Miralem Pjanić je ljetos napustio Barcelonu i prešao je u Bešiktaš na jednogodišnju posudbu.

Pjanić je u samom finišu ljetnog prelaznog roka dobio ponudu da karijeru nastavi u Bešiktašu i to je prihvatio bez mnogo razmišljanja jer nije htio da u Barceloni grije klupu kod Ronalda Koemana.

Bešiktaš je na odličan način predstavio Pjanića kao veliko pojačanje, ali čini se da su od bh. veznjaka dosta više očekivali.

Pjanić je odlično otvorio sezonu s nekoliko sjajnih utakmica, no prethodnih mjeseci nije na svom prepoznatljivom nivou. Bh. veznjak je imao i dosta problema s povredama što je utjecalo znatno na njegovu igru.

Iako se špekulisalo prije nekoliko mjeseci da će Bešiktaš pokušati otkupiti Pjanićev ugovor od Barcelone sada je jasno da se to neće desiti.

Sportski direktor turskog kluba Ceyhun Kazanci potvrdio je za tamošnje medije da Bešiktaš neće zadržati Pjanića, te da se će bh. reprezentativac na kraju ove sezone vratiti u Barcelonu.

"U junu ćemo vratiti Pjanića u Barcelonu. Želimo igrače koji se uklapaju u naše metode treniranja. To isto važi i za Batshuayija čiji ugovor nećemo otkupiti", rekao je Kazanci.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 24 utakmice i ima četiri asistencije. S Barcelonom ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali već sada je jasno da će Katalonci pokušati prodati Pjanića na ljeto.

Konkurencija u Barceloni je izuzetno jaka i Xavi je već ranije potvrdio da neće računati Pjanića iako ga cijeni kao fudbalera. Pjanić će na ljeto ponovo promijeniti klub, a za koga će potpisati ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TMilidza
Obi mu se i rada o glavu
9 0
Ecosport
Eto Sarajevu ili Želji prilike da dođu jeftino do dobrog veznjaka. A oni vole ove što idu u peMziju.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi