Miralem Pjanić uopšte nije u konkurenciji za večerašnji meč protiv Ukrajine

Petev ga nije uvrstio u sastav

Miralem Pjanić uopšte nije u konkurenciji za večerašnji meč protiv Ukrajine

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra večeras protiv Ukrajine posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su u utorak doživjeli težak poraz na Bilinom polju od Finske sa 3:1 nakon čega smo ostali bez ikakvih šansi da izborimo mjesto koje vodi u baraž.

Našoj ekipi bio je dovoljan i bod protiv Finske, ali na kraju smo nakon očajne predstave poraženi u Zenici.

Bh. reprezentativci su dobili ogromne kritike zbog svojih nastupa, a tu se posebno istakao Miralem Pjanić koji je sredinom drugog poluvremena napustio teren, a navijači na Bilinom polju su ga ispradili zvižducima.

Oglasi

Nekoliko minuta prije toga navijači na zapadnoj tribini skandirali su "Pjanić napolje" što sigurno nijedan naš igrač ne zaslužuje bez obzira na rezultat protiv Finske.

Večeras meč protiv Ukrajine nema nikakav rezultatski značaj za Zmajeve, dok gostima treba pobjeda u borbi za baraž.

Ivaylo Petev je na jučerašnjoj press konferenciji poručio da će na teren izvesti kombinovani sastav, a zanimljivo je da u konkurenciji za ovu utakmicu uopšte nema Miralema Pjanića.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U sastavu nema ni Ajdina Nukića, a ostali igrači će biti večeras na raspolaganju Petevu, a Pjanić neće biti ni na klupi jer je očito da ga je selektor želio poštediti dodatnih neugodnih situacija na Bilinom polju.

Poznato je da nema ni Edina Džeke koji je odmah nakon meča protiv Finske dobio dozvolu od selektora da se vrati u Milano gdje je nastavio program oporavka od povrede.

Promo

Top Komentari

bosnjak19781998
Iskreno se nadam da će se oprostiti, hvala za sve, ali ovo je bilo previše, ova doza zaje*ancije i nonšalantnosti ko da si na humanitarnu utakmicu došao, a ne na dvije odlucujuce utakmice reprezentacije, hvala Mire i sretno, doviđenja!
40 11
_admirr.x
Oprosti se kalesijska piçko
20 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi