Amel Tuka se oglasio nakon što su navijači na Bilinom polju izviždali Pjanića i Krunića

Pružio im podršku

Amel Tuka se oglasio nakon što su navijači na Bilinom polju izviždali Pjanića i Krunića

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Zenici od Finske sa 3:1 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su ušli u preostala dva kola s dobrom šansom da se plasiraju u baraž, ali je to izgubljeno već nakon prve utakmice i neočekivanog poraza na Bilinon polju protiv Finske.

Finci su odigrali odličan meč protiv naše reprezentacije i ubjedljivo su nas savladali iako su cijelo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje.

Naša reprezentacija je odlično otvorila utakmicu i stvorila veliki pritisak u prvih 15 minuta, ali nismo uspjeli da iskoristimo nekoliko sjajnih šansi. Nakon toga Finci su došli do svog ritma i to su znali da iskoriste.

Bilino polje je sinoć bilo konačno puno nakon dvije godine i problema s pandemijom koronavirusa. Navijači su očekivali barem remi koji bi nas ostavio u igri za baraž pred meč s Ukrajinom, ali to se nije desilo.

Jasno je da je na tribinama bilo veliko nezadovoljstvo što se moglo vidjeti sredinom drugog poluvremena. Navijači s tribina su tražili da Miralem Pjanić izađe iz igre jer su bili nezadovoljni njegovom predstavom.

Ivaylo Petev je nakon toga upravo izveo Pjanića kojeg mnogi navijači izdviždali, a isti "tretman" dobio je i Rade Krunić koji je izašao odmah nakon Pjanića.

Nakon ove utakmice Pjanić je dobio veliku podršku od bh. javnosti, a oglasio se i naš najbolji atletičar Amel Tuka koji je odlučio da pošalje jasnu poruku našim navijačima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Vrhunski sportisti, profesionalci koji zaslužuju veliku podršku i poštovanje za sve što su uradili i što rade za BiH. Zlatni momci, Bosna i Hercegovina je uz vas", napisao je Tuka uz fotografiju na kojoj su Pjanić i Krunić.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

bosnjak19781998
Pa šta treba da Pjanića nagradimo aplauzom? Svakom se desi loša utakmica, i Ronaldo profula 20 zicera, ali da neko onako se šeta po terenu, da u duel ulazi ko curica nekakva ko da se boji da će ga neko povrijediti, to neće niko tolerisati i treba biti razapet a ne izviždan!!
27 7
Mingiling
Os da ti kazem nesto otvoreno Tuka? BJAAAAŽIIII. BA BJAAAAŽIII...Mali princ je #
10 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti