Verthongen nabraja zvijezde: Haaland, Martial, Džeko, Oblak, Pjanić... Courtois: "Nije on zvijezda!"

Rekao što misli

Verthongen nabraja zvijezde: Haaland, Martial, Džeko, Oblak, Pjanić... Courtois: "Nije on zvijezda!"

A. Čaušević

Iako ima neke od najboljih svjetskih igrača i zaista sjajnu ekipu Belgija na Evropskom prvenstvu nije uspjela napraviti iskorak te je zaustavljen u četvrtfinalu od sjajnih Italijana sa 2:1.

Uoči turnira fudbaleri reprezetnacija učesnica su snimili niz videa u kojim pokazuju svoje fudbalsko znanje ili ispituju jedni druge. U jednom takvom su učestvovali Jan Verthongen i Thibaut Courtois. 

Verhongen je od Courtoisa tražio da nabroji tri zvijezde koje neće igrati na Evropskom prvenstvu, a golman Reala se i nije proslavio jer je imenovao samo jednog igrača.

Courtis je kazao da Euro propušta Sergio Ramos, nakon čega je jednostavno zablokirao i prestao je navoditi imena ostalih zvijezda.

Njegov iskusniji kolega je preuzeo riječ i nabrojao niz zvučnih imena: "Haaland, Martial, Džeko, Zaniolo, Oblak, Pjanić..."

"Ali Martial nije zvijezda", hladno je kazao Courtois na šta se iskusni štoper nasmijao, ali je bio vidno iznenađen zbog ovog odgovora.

Oglasi

Martial je prošle sezone igrao sasvim solidno u dresu Manchester Uniteda, ali nije uspio dobiti poziv selektora Francuske, Didera Deschampsa na Evropsko prvenstvo.

Za to je i kriva teška povreda koju je Martial dobio u martu i to tokom reprezentativnog okupljanja što jasno pokazuje da je Deschamps računao na njegove usluge. 

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, odluka da uvrsti Džeku i Pjanića među zvijezde koje su propustile Evropsko prvenstvo možda i najbolje govori koliko su dvojica bh. reprezentativaca cijenjeni u svijetu fudbala.

Top Komentari

Gladbach77
Citav svijet nji cjeni,,steta sto nismo iskoristili ovakvu generaciju sa pjanketom i dzekom da odu vise puta na velika takmicenja,,tesko da ce se ikad pojaviti u nasoj zemlji ovakav dvojac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi