Navijači žele povratak Miralema Pjanića, ali postoji velika prepreka

Ništa od Rome

Navijači žele povratak Miralema Pjanića, ali postoji velika prepreka

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić neće ostati u Barceloni i uveliko njegov agent radi na tome da mu pronađe novi klub.

Pjanićeva želja je da se prije svega vrati u Italiju i na tome radi i njegov agent. Nudi ga tamošnjim velikanima, a čak je bio ponuđen i Romi za koju je igrao prije pet godina.

Navijači rimskog kluba vjerovatno bi rado vidjeli Pjanića ponovo u dresu Rome, ali čini se da od toga nema ništa. Ne zato što Jose Mourinho ili Roma ne žele takvog igrača, nego isključivo jer klub s Olimpica nije u situaciji da ispuni njegova očekivanja.

Roma nema namjeru da 31-godišnjem veznjaku da šest miliona eura po sezoni i uz to 10 miliona eura bonusa po njegovom dolasku, s obzirom da nema odštete prema Barceloni.

Pjanić je dobio dozvolu Barcelone da traži klub i da ode kao slobodan igrač iako ima važeći ugovor. Katalonci se rješavaju nagomilanih igrača kako bi uštedjeli novac i rasteretili budžet, a uz to kako bi stekli uslove za novi ugovor Lionela Messija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić se veže i sa Juventusom, pošto ga u Torinu želi novi - stari trener Massimiliano Allegri, ali i to je sada pod znakom pitanja jer Stara dama radi na dovođenju italijanskog reprezentativca Manuela Locatellija iz Sassuola.

Podsjetimo, Pjanić je u Barcelonu stigao u razmjeni sa Juventusom za Arthura Mela, a u dresu katalonskog tima odigrao je 30 utakmica i nije imao učinka. S kataloncima ima ugovor na još tri godine, a godišnje zarađuje preko osam miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Ako ga Murinjo bude zelio i vrati se u Romu, pokazat ce da je covjek. U tom slučaju opsrostit ću mu sve i nećetw mi lupati po 50 minusa zbog njega
1 2
BosanacBijeljina
Nide on nece
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije