Miralem Pjanić je bio otpisan, ali dolazak Sarrija mijenja stvari
Miralem Pjanić iza sebe ima tri sjajne sezone i tri Scudetta sa Juventusom, a i naredne sezone će ovaj tim biti glavni kandidat za novi naslov prvaka (Foto: T. Hebib)

Bit će glavni kotač u igri

Miralem Pjanić je bio otpisan, ali dolazak Sarrija mijenja stvari

M. Šljivak

Miralem Pjanić će i u narednoj sezoni nositi dres torinskog velikana Juventusa.


Italijanski šampion će ovog ljeta napraviti određene promjene u ekipi, a svakako je najveća dolazak na klupu Maurizija Sarrija umjesto Massimiliana Allegrija, koji je proveo na klupi Stare dame proteklih pet godina.

Dolazak Sarrija potpuno je promijenio i situaciju oko reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića, jer novi trener ima namjeru da igru u sredini terena bazira na bh. fudbaleru.

Doskorašnji trener Max Allegri imao je namjeru da se riješi Pjanića tokom ljeta. Da je ostao na klupi bh. veznjak bi sasvim sigurno bio na listi za odlazak, ali to se na kraju neće desiti.

Pjanić će biti važan kotač u igri koju gaji Maurizio Sarri. Reprezentativac BiH će biti taj na kojem će se graditi taktički dio igre i bit će glavni veznjak u timu.

Naravno, tu će imati i veliku pomoć. Postoji nekoliko opcija koje će novi trener koristiti kako bi se što bolje uigrao sistem za novu sezonu, a u svim je glavni Pjanić

Imat će bh. fudbaler sličnu ulogu kao što je Jorginho imao u Chelseaju. Italijan je u londonskom timu kod Sarrija bio nezamjenjiv član ekipe, iako su navijači imali žestoke kritike prema njemu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Očigledno je da će Pjanić dobro profitirati dolaskom Sarrija. Njegova uloga u timu će biti itekako velika, a Juve će sasvim sigurno biti ponovo glavni kanidat za titulu prvaka.

Stara dama bi u narednom periodu trebala dovesti nekoliko zvučnih pojačanja, a uskoro će se znati i konačna lista željenih igrača.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi