Miralem Pjanić: Koliko Juventus traži, a koliko Real nudi za bh. veznjaka?
Miralem Pjanić je sa Juventusom osvojio tri Scudetta. Da li je sada došlo vrijeme za rastanak, vidjećemo jako brzo (Foto: EPA)

Sprema li se veliki transfer?

Miralem Pjanić: Koliko Juventus traži, a koliko Real nudi za bh. veznjaka?

M. Šljivak

Miralem Pjanić bi ovog ljeta nakon tri godine mogao napustiti torinski Juventus.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine od dolaska iz Rome 2016. godine igra zaista fantastično u dresu Stare dame, ali ga je rukovodstvo Bianconera stavilo na transfer listu.

Spreman je Juve dakle prodati bh. veznjaka, a kao potencijalni kupci spominju se Real Madrid, Bayern Minhen, te francuski prvak PSG.

Najviše interesa za Pjanića za sada je pokazao Real. Trener španskog velikana Zinedine Zidane želi vezistu Juventusa u svom timu i pokušaću da ga angažuje ovog ljeta.

Međutim, Real i Juventus se za sada razilaze u cijeni. Torinski gigant za usluge 28-godišnjeg fudbalera traži čak 130 miliona eura, ali je Real spreman ponuditi nešto manje novca.

Kako tvrdi francuski Telefoot, Real Madrid je za Pjanića spreman izdvojiti cifru od 75 miliona eura. Pregovori o transferu bi mogli početi uskoro, a vidjećemo hoće li Pjanić na kraju obući dres Kraljeva iz Madrida.

Objavljena lista igrača koji napuštaju Juventus: Na njoj je i Miralem Pjanić!

Torinski Juventus očigledno sprema veliku rekonstrukciju tima u ljetnom prelaznom roku.

Mnogobrojni fudbaleri se povezuju sa dolaskom u redove giganta iz Torina, ali je rukovodstvo kluba odlučilo i da proda određene fudbalere, među kojima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

Sport Mediaset je nedavno objavio listu od šestorice fudbalera koji će napustiti redove Stare dame i ime Miralema Pjanića je na listi za odlazak.

Pored njega tu su itekako velika imena. Najzvučnije je svakako ime Paula Dybale, a klub će prema svemu sudeći napustiti i Douglas Costa, Alex Sandro, Andrea Barzagli i Martin Caceres.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, svi oni će biti zamijenjeni. Juventus ovog ljeta neće štediti novac za pojačanja i dobre cifre bi mogli dobiti upravo od prodaje fudbalera koji su na listi za odlazak.

Miralem Pjanić je navodno želja madridskog Reala, a vidjećemo hoće li Španija biti naredna destinacija za sjajnog veznjaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nox
Znaci sad ide svaka treca objava pjanke, sve dok ne ode nigdje
5 0
ArminA
Nesto manje novca 75 mil ,to je majstore duplo manje novca nego sto Juve „trazi“ ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi