Mnoge legende su nosile dres Real Madrida, ali niko nije napravio ono što je Karim Benzema
Francuski napadač je proradio od dolaska Zidanea. Sa ova tri gola je došao je do cifre od 21 gola u sezoni (Foto: EPA)

Ušao u historiju

Mnoge legende su nosile dres Real Madrida, ali niko nije napravio ono što je Karim Benzema

M. Šljivak

Karim Benzema danas je postigao hat-trick u pobjedi madridskog Reala nad Athleticom iz Bilbaa (3:0).

Tako je fantastični Francuz nastavio sjajan niz pogodaka. Igra kao preporođen dolaskom Zinedinea Zidanea u klub, a danas je ušao i u historiju kluba.

Sa tri postignuta gola protiv Athletica, Benzema je postigao osam uzastopnih golova za Kraljeve, a u tom periodu niko drugi od fudbalera kraljevskog kluba nije uspio zabiti pogodak.

Upravo je po tome jedinstven u 117 godina dugoj historiji kluba. Iako su dres Reala nosile velike zvijezde i prave legende poput Cristiana Ronalda, Alfreda Di Stefana, Raula, Ferenca Puškaša, niko drugi nije vezao osam uzastopnih golova za tim.

Benzema će tako ući u historiju kluba u kojem je proveo već 10 godina svoje karijere.

Benzema u La Ligi učinio ono što Ronaldo i Messi nisu uspjeli

Francuski napadač postao je nedavno prvi igrač koji se upisao u strijelce protiv svih timova iz La Lige, protiv kojih je igrao u svojoj karijeri.

Benzema je u karijeri igrao protiv 34 španska tima, te je postigao gol protiv njih sviju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To čak nije uspjelo niti Lionelu Messiju koje je strijelac bio protiv 38 od 40 timova protiv kojih je igrao. Cadiz i Murcia su ekipe protiv kojih se Argentinac nije upisao u strijelce.

S druge strane, Cristiano Ronaldo, koji je u Real Madridu proveo najveći dio svoje karijere bio je strijelac protiv 32 od 33 tima. Jedini tim protiv kojeg se trenutni fudbaler Juventusa nije upisao u strijelce je Leganes.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi