Marca smatra Pjanićem prvom zvijezdom Bešiktaša, ali prognoza nije baš najbolja

Vjeruju da turski klub neće proći grupu

Marca smatra Pjanićem prvom zvijezdom Bešiktaša, ali prognoza nije baš najbolja

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić u samom finišu ljetnog prelaznog roka uspio je da napusti Barcelonu i ovu sezonu će igrati na posudbi u Bešiktašu.

Pjanić je minulog vikenda debitovao za Bešiktaš i oduševio je svojim nastupom. Bh. veznjak je u pobjedi svog tima od 3:0 upisao sjajnu asistenciju na samom početku utakmice i pokazao je da će biti veliko pojačanje.

Bešiktaš već sutra očekuje nova utakmica kada će u Istanbulu gostovati Borussija iz Dortmunda u okviru prvog kola grupne faze Lige prvaka.

U grupi C pored Bešiktaša i Dortmunda nalaze se još Ajax i lisabonski Sporting, a španska Marca odlučila je na zanimljiv način da najavi takmičenje u ovoj grupi, te opiše svaku od ekipa.

Ugledna španska Marca predstavila je Bešiktaš kao ekipu za koju vjeruju da neće proći u nokaut fazu ovog takmičenja, ali su pohvalili vezni red i napad istanbulskog kluba.

Međutim, Marca smatra da je najslabija tačka Bešiktaša odbrana i zbog toga smatraju da će ovaj klub da se oprosti od Lige prvaka već nakon grupne faze.

Oglasi

Također, španski list je iz svakog kluba izdvojio po jednog igrača za kojeg smatraju da je prva zvijezda kluba. Zanimljivo je da je Marca objavila da je upravo Pjanić trenutno najveća zvijezda Bešiktaša.

Marca je poručila da je Pjanić u turski klub stigao kako bi vratio svoju formu koju je imao u Juventusu i pokazao Ronaldu Koemanu da je zaslužio veću šansu u Barceloni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče ostalih ekipa iz Marce vjeruju da će Borussija Dortmund bez problema proći dalje, dok će se za drugo mjesto boriti Ajax i Sporting.

Za prvu zvijezdu Dortmunda očekivano je izabran Erling Haaland, a u Ajaxu ovu ulogu dobio je Dušan Tadić. Što se tiče Sportinga iz Marce smatraju da je trenutno prva zvijezda ove ekipe Pablo Sarabia.

Top Komentari

Mackintosh
Juventus, Barca, pa - Besikstas! Ukanalio se Mire, propo ko zeton
0 9
King_Kenny
...imaju sanse i za prvo mjesto,ali i da budu zadnji...realno,po kvalitetu su najlosiji u grupi,ali razlika u kvalitetu izmedju ekipa nije tolika da ne mogu pobijediti bilo koju od njih...sve je moguce u ovoj grupi,pa i to da Borussija ne prodje dalje.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi