Reprezentativci BiH na postrojavanju: "Nema više opijanja po kafanama, je li jasno?"

Ništa od Svjetskog prvenstva

Reprezentativci BiH na postrojavanju: "Nema više opijanja po kafanama, je li jasno?"

A. Čaušević

Dvije novembarske utakmice reprezentacije BiH umjesto slavlja i radosti su donijele veliko razočaranje. 

Zmajevi su izgubili od Finske i Ukrajine pa je igranje na Svjetskom prvenstvo postalo obična utopija. Ukratko, još jedno veliko takmičenje je otišlo u nepovrat.

Novembarsko okupljanje je obilježilo i nedostatak discipline prilikom okupljanja. Na kraju je ceh platio Miralem Pjanić koji je ulovljen u "neoprostivom grijehu" te je kažnjen neigranjem protiv Ukrajinaca.

Poslije poraza od Ukrajine reprezentativci BiH su otišli kod BHFanaticosa gdje su dobili lekciju, ali i dali obećanje da će se stvari promijeniti u budućnosti.

Svi do jednog su mirno stajali i slušali žestoko predavanje sa tribine u kojem im je jasno poručeno da nema više opijanja i posjete kafanama prilikom okupljana.

"Ne može se ovako igrati za reprezentaciju, koji je ovo ku*ac, nisu vas skupili na ulici, vi ste neki internacionalci, nema više okupljanja po kafanama, nema više slika. Je li vam jasno? Kome nije jasno neka ne dolazi u reprezentaciju", poručeno je okupljanjim bh. reprezentativcima.

Oglasi

BiH - Ukrajina (16.11.2021.)

Posted by BHFanaticos on Wednesday, November 17, 2021

Nakon toga je navijačima prišao Ibrahim Šehić koji je dao čvrsto obećanje da će se stvari promijeniti u budućnosti.

"Napravit ćemo pravilnik i ko god bude uradio ijedan korak pogrešno mi ćemo ga dovesti pred vas pa ćemo ga zajedno kazniti. Nema više izlazaka, nema više ni kafa, mame svoje nećemo gledati dok god ne vratimo reprezentaciju na pravi put i to vam mi obećavamo. Ove mlade momke morate podržati", poručio je Šehić u razgovoru sa navijačima, koji su pozdravili taj stav.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon toga su se svi igrači zagrlili i zajedno zapjevali sa navijačima te tako pokazali jedinstvo za bolje dane koji se čekaju već godinama, a nikako da dođu.

Top Komentari

Ante G.
Ovakve zabiti nigdje nema. Jedino sto bosnu vadi, to je sto se nalazi u srcu Evrope, sto je uvijek bila okruzena civilizacijom, od Stare Grcke, preko Rimskog carstva, danas do zapada... Inace, da nije tako, i danas bi se skakalo sa grane na granu, liske nosale, kopljima gadjalo. Ovdje evolucija nije ni zapocela posao, kamoli zavrsila. Pogledaj ovu rulju, rade za 50km, daju svojim beamislenim zivotima neki znacaj, time sto se udruze i odu da galame dok neko igra. I onda oni treba da propisuju nekome kako ce da zivi, momcima kojima je Rim, Milano, Madrid, Berlin i ostale prestonice planete svakodnevnica. Onaj danas odradio na brenti, prenio 70 kubika drveta preko ledja i galami na Dzeku, koji veceras ne zna gdje ce zaspati, da li u svom hotelu u Dubrovniku, ili u vili u Milanu. Tuga i zalost, slika i prilika jada i cemera ovog drustva.
5 23
krems_krems12
Lulic je davno rekao na sta lici okupljanje nasih reprezentativaca. To je tako bilo prije, tako je sad i tako ce uvijek biti.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi